'Doğadan Dokunmak' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Doğadan Dokunmak sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 15:41

'Doğadan Dokunmak' sergisi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Doğadan Dokunmak' sergisi, Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde açıldı.

Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı sergiye Çankırı Vali Yardımcısı Murat Ertekin, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çakır, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhtar Kocakerim, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Özgen, öğretim görevlileri, öğrenciler ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. H. Nurgül Begiç yaptıgı konuşmada, "2. Sınıf Dokuma Teknikleri 1 dersi öğrencileri güzel çalışmalara imza attılar. Geçmişten geleceğe tekniklerle güzel sanat eserleri sergilediler. Başkanımız gelecek projelerimiz ve kültürel faaliyetlerimizde bize her zaman destek oluyor; bizlere sahip çıkıyor. Bu konuda bizlere destek olan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Araştırma Görevlisi Gülşen Şefika Berber ise konuşmasında, "Geleneksel teknikleri; geçmişte babaannelerimiz, anneannelerimizin yapmış olduğu pek çok yöntemi, günümüz disiplinleri içinde birçok teknik gelişmeyle destekledik. Videoart, heykel resim ve serbest tekniklerle öğrencilerin ne hissettiğini yansıtan serbest eserler de yaptık. Biz bu işleri yaparken çok keyif aldık. Sergimizde; Çarpana, Halı, Kilim, Cicim, Sumak ve Zili tekniklerinin moderne uygulamalarla sergilendiği ve 18 öğrencimiz tarafından özenle icra edilen 23 eser ortaya çıktı" dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de yaptığı konuşmada, "Geçmiş olmadan geleceğin bir anlamı yok. Yerel değerlere önem vermeye çalışan bir belediye başkanıyım. Ayrıca eşimin de alanı bu konulardır. Biz bu konularda birçok şey yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Açılış konuşmaları sonrasıÇarpana, Halı, Kilim, Cicim, Sumak ve Zili tekniklerinin moderne tekniklerle sergilendiği 18 öğrenci tarafından yapılan 23 eserden oluşan sergi gezildi. Öğrenciler yaptıkları eserleri katılımcılara anlattılar.

Sergi 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde hafta sonuna kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!