Doğa tahribatına ceza

Güncelleme Tarihi:

Doğa tahribatına ceza
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2017 14:07

Doğa tahribatına ceza

Haberin Devamı

AYDIN'ın KuÅŸadası ilçesinde, bir otelin önündeki doÄŸal botanik park alanının tahrip edilmesiyle ilgili açılan davada iki sanığa 1 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.Â
Kuşadası ilçesinde doğal botanik alanın tahrip edilmesiyle ilgili olarak Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) üç yıl önce yaptığı şikayet üzerine açılan dava sonuçlandı. Bir otelin önündeki doğal botanik park olarak belirlenmiş alanda, plaj oluşturmak için sarp kayalıklardan denize asansör indirerek ağır makinelerle inşaata girişilmesi üzerine açılan dava sonunda iki kişiye 1 yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz fokunun yaşadığı alanın tahribatını kamu malına zarar verme suçu olarak değerlendiren Kuşadası 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi sanıklar M.E. ile S.Ç.'ye önce 2'şer yıl hapis cezası verdi. Ardından cezayı 1 yıl 8 aya indirip, erteledi.
EKODOSD tarafından yapılan açıklamada, "EKODOSD'un, botanik parkta çevreye yapılan tahribatlarla ilgili yürüttüğü hukuk mücadelesinde haklı olduğu ortaya çıktı. Kuşadası ve çevresinin doğal ve kültürel değerlerini tahrip eden kişi ve kurumlara karşı her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaptığımız hukuk mücadelesinde bizleri destekleyen hukukçulara ve Kuşadası halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOÄžRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!