Doğa dedektifleri iş başında

Güncelleme Tarihi:

Doğa dedektifleri iş başında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 12:23

Doğa dedektifleri iş başında

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- TEMA Vakfı Kırıkkale Temsilciliği, Keskin Atatürk İlkokulu 3-C sınıfıyla birlikte yürüttüğü 'Ağaç Kardeşliği' projesinde, 'Doğa Dedektifleri' etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Keskin Belediyesi bahçesine giden öğrenciler gözlem yaptı.
TEMA Vakfı'nın ağaçlandırma ve çocuklara yönelik doğa eğitimi projesi Ağaç Kardeşliği, tüm hızıyla devam ediyor. TEMA Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği, Ağaç Kardeşliği projesini ilimizde Keskin Atatürk İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileriyle birlikte yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde 3-C sınıfında 'Orman Ekosistemi ve Yaşamın Çeşitliliği' konulu doğa eğitimi alan öğrenciler, 'Doğa Dedektifleri' isimli ikinci etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Sınıf Öğretmeni  Nurday Önal, öğrencilerle birlikte Belediye bahçesine giderek burada inceleme ve gözlem yaptı. Doğa Dedektifleri etkinliğinde bitki, böcek, toprak ve ekosistem dedektifleri olmak üzere dört gruba ayrılan öğrenciler, ilgili oldukları konuda mercekli gözlem kutularıyla gözlemlerde bulundular. Gözlemlerini defterlere kaydeden öğrenciler, sonuçları birbirleriyle paylaştılar.
Ağaç Kardeşliği projesi kapsamında Doğa Dedektifleri etkinliğini gerçekleştiren öğrenciler, önümüzdeki günlerde tohum ve fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirecek. Ağaç Kardeşliği projesinin çocukların doğada uygulamalar yaparak öğrenmesini ve doğayla duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçladığını belirten TEMA Vakfı Kırıkkale İl Temsilcisi Mehmet Hilmi Kalkan, “Ağaç Kardeşliği ile doğa sevgisini içselleştiren nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü geleceğimiz olan çocukların doğayı koruyabilmeleri için öncelikle onu tanımaları ve sevmeleri gerekiyor. Ağaç Kardeşliği'ne dahil olan her çocuk kendi fidanını yetiştirme deneyimi yaşayacak" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!