Doer partisi

Güncelleme Tarihi:

Doer partisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Türkiye’nin gelecek vaat edenleri Wanna’da buluşuyor

Haberin Devamı

Doer; İngilizce bir kelime. Kendi alanında başarılı olmuş, gelecek vaat eden ama henüz mesleki kariyerinin zirvesine gelmemiş kişilere deniyor.
Doer olmanın önemli bir özelliği de kendinden daha gençlere rol model olması. Lenovo bilgisayarlarının dünya çapında yürüttüğü bir proje bu. Her ülke kendi doer’larını belirliyor.
Türkiye’nin doer’larını belirleme işini dört kişilik bir jüri üstlendi: Melis Alphan, Oben Budak, Esit Övet ve ben.
Hepimizin harika doer adayları var ama bu isimleri öğrenmek için 6 Ekim akşamı Kanyon’daki Wanna’da yapılacak Doer partisini beklemeniz gerekecek.
Gelenler için müthiş bir eğlence planlanıyor: Melis’le davetlilerin kıyafetleri eleştirilecek, Esin’le gecenin dedikoduları yapılacak, Oben’le DJ kabininde müzik yapılacak.
Ben mi? Wanna’da o geceye özel kurulacak Do-bar’da olacağım. Kendi kokteylini hazırlayıp arkadaşlarına tattırmak isteyenleri barın arkasına beklerim.

Haberin Devamı

CUMARTESİ GİT PAZARTESİ DÖN

Ucuz değil, turizmde kırmızı sezonda olmamamıza rağmen, geceliği 700 lira ama balayı ya da ikinci balayı fena fikir olmayabilir. Aklınızda olsun, küçük bir Maldiv esintisi yaşamak isterseniz cumartesiden kapaklanıp, pazartesi işe yetişilebiliyor.
Maxx Royal Belek’in SPA’sı ve golf sahası da dillere destan ama ben otel yönetimini bir başka konuda tebrik etmek isterim: Oda servisine Türk kahvesi sipariş ediyorsunuz, siz telefonu kapatana kadar falınıza bile bakmış oluyorlar. Maxx Royal Belek, 5 yıldızlı oteller arasında şimdiye kadar gördüğüm en hızlı servise sahip. (242) 710 29 10.

GECENİN İNSANLARI: İstanbul eğlencede Buenos Aires’le kardeş şehir

/images/100/0x0/55eafb19f018fbb8f8a333d3

Buenos Aires hakkında Türkiye’de belki de en çok yazı yazan gazeteci benim. Saydım, doyamamışım, yedi ayrı mecrada ballandıra ballandıra Arjantin’in başkentinin güzelliklerini ve gece hayatını yazmışım. Özel hayatımda da fahri Arjantin konsolosu gibi çalışıyorum zaten. “Görelim bakalım ne varmış bu Buenos Aires’te” kıvamına gelen dört arkadaşımı gönderdim bile bu muhteşem şehre. Yüzüm de kara çıkmadı, giden benim gibi aşık dönüyor memlekete. Benim aşkımsa İstanbul’un soğuk zamanlarını Buenos Aires’te (güzel havalar demek) geçirmenin yolunu bulmadan da bitmeyecek gibi.
Ve Arjantin’den bir son dakika haberi: Buenos Aires ve İstanbul bir projede eşleşti: Artık eğlencede kardeş şehirler... Gayrıresmi Buenos Aires Fahri Elçisi olarak çok heyecanlandım ve danışmanlığına soyundum. Bu kardeş şehirliğin proje temsilcileri Hazal Yılmaz ve Yağmur Kızılok’la birlikte Buenos Aires’e gideceğim ve onlara şehrin güzelliklerini ve gece hayatını tanıtacağım. Bu maceranın ayrıntılarını savasozbey rumuzuyla Facebook ve Twitter’dan duyuruyor olacağım.

Haberin Devamı

* BUENOS AIRES?

YAĞMUR: Daha önce Güney Amerika kıtasında bulundum. Bir buçuk aylık bir Brezilya maceram oldu. Kuzey ülkelerinin aksine, hayata olan pozitif yaklaşımları, Türklere benzer olan “yaparız, ederiz abi” şeklindeki erteleyici hayat biçimleri, tembelliğe yatkın olup, sevgi ve diğer duygulardaki abartıları bana çok yakın gelmişti.
HAZAL: Henüz Amerika yakasının güneyine geçmemiş biri olarak tabii ki merakım yüksek. Yapılacaklar listesinde tango öğrenmek, sabah-öğle-akşam et tüketmek, Puerto Madero’da sabahın altısını görmek, Belgrano’da bar turuna çıkmak, Güney Amerika sokak ve duvar sanatlarını keşfetmek, çaktırmadan Amazon ormanları Belem-Uruguay-Küba’ya doğru yolculuğu genişletmek var.

* NEP?

Haberin Devamı

HAZAL: Nightlife Exchange Project dünya üzerinde 50 şehrin gece hayatlarını kaynaştırmayı hedefleyen küresel bir eğlence programı. Bu yıl ikincisi düzenleniyor ve bu sene İstanbul Buenos Aires ile eşleşiyor. Düşünsenize... Dünyanın her yanında hiç bitmeyen bir gece yaşanacak. Yılbaşı gibi... Vietnam’dan başlayan parti İstanbul’da devam ediyor, biz uyurken Buenos Aires’te hayat start alıyor. Ülkeler birbirlerinin müziklerini, kültürlerini, naralarını, neşelerini tanıyor. Bunu seviyorum. Yani hayatın, yaşadığımız mahalle, arkadaş çevresi, şehir, ülkeden çok daha büyük olduğunu bilmeyi...
YAĞMUR: Ben bir süredir bu güzel dünyamızda, neden sınırların olduğunu düşünüyordum. Hepimiz bu dünyada yaşıyoruz ama kullandığımız lisanlar ve bulunduğumuz coğrafyalar bizi diğerlerinden ayırıyor. Öyle çok eneji-sinerji insanı değilim ama tam da dünyayı gezmek, görmek istediğim zamana denk geldi. Heyecanla bekliyorum.

* PARTİ?

Haberin Devamı

YAĞMUR: 12 Kasım’a kadar İstanbul ve Buenos Airesliler en benzersiz ve ilginç gece hayatı deneyimlerini birbiriyle paylaşacak. Facebook aracılığıyla “Buenos Aires’teki gecede İstanbul’u temsil edecek kişi neden sen olmalısın?” sorusuna en iyi yanıtı veren kişi bir arkadaşıyla birlikte Buenos Aires’e gidecek. En iyi yanıtı verenler arasından 150 kişi de İstanbul’da vereceğimiz özel partiye katılacak. Nasıl katılacaklarını facebook.com/smirnoffturkeyproje adresinden takip edebilirler.
HAZAL: Biz de bu kişilerin seçimine katkıda bulunacağız. Böylece İstanbullular binlerce kilometre uzağa gitmeden Buenos Aires’in çılgın gece hayatını, Buenos Airesliler de okyanusları aşmaya gerek kalmadan İstanbul’un enerjik gece hayatını kendi şehirlerinde tatma şansına sahip olacak.

Haberin Devamı

YAĞMUR KIZILOK

33 yaşında. İtalyan Lisesi mezunu. Kendi deyimiyle ‘bir dünya vatandaşı’. 10 senedir Vogue, Elle, Marie Claire gibi dergilere moda; Adidas, Nike gibi markalara kampanya çekimleri yapıyor. İkisi solo, birçok sergide imzası var. Yılın altı ayı Galata’da, altı ayı yelkenli bir teknede yaşıyor. Arkadaşlarıyla yeni yerler keşfedip, mutluluğu kuytularda arıyor.

HAZAL YILMAZ

Özünde hazalyilmaz.com sitesi altında şehir blogger’ı. Sonradan editör, hafta sonu yazarı... Çok Gezenler Kulübü fahri başkanı olarak dünya vatandaşı. Bavul yapıp, boşaltmayı; sergi gezmeyi; bloody marry içmeyi; Nick Hornby, Paul Auster okumayı; Marmara Büfe’nin çift kaşarlı tostunu; sokak sanatlarını; Babylon ve Salon’da konser dinlemeyi, Bbase’de takılmayı seviyor.

Maldivler’de lokum yazı

Turizmciler Ekim itibariyle ‘ikinci Temmuz’da olduğumuzu söylüyor. Kış gelmeden önce son bir tatil fırsatı manasında. Ben olsam pastırma sıcakları der gibi, ‘lokum yazı’ lafını tercih ederdim. Çünkü İstanbul’da akşamları ısırmaya başladı ama Akdeniz ve Ege’de havalar, tam da lokum kıvamında.
Peki bu lokum yazında bir atımlık kurşununuz olsa, namluyu nereye çevirirdiniz? Mesela Maldivler’e ne dersiniz? Hem de hafta sonu için! Antalya Belek’in yeni yakışıklısı Maxx Royal oteli isteyenlere böyle bir imkan sunuyor. Otel yarım ay şeklinde. Tam ortasında dev bir havuz var. Havuzun üstüne kazıklar üstünde duran Maldiv tipi villalar yapmışlar. Verandasından doğrudan havuza girebiliyorsunuz. İsterseniz uyanır uyanmaz pencereden suya atlayabilir ya da akşam verandada otururken camlı bölmeden alttaki havuzu seyredebilirsiniz. Maldiv müşterilerine havaalanı transferinden odalardaki özel sunumlara kadar birçok ayrıcalıklı hizmet de sunuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!