Doç. Dr. Nejat Aksu sempozyumla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Doç. Dr. Nejat Aksu sempozyumla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 11:01

GEÇEN yıl hayatını kaybeden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nejat Aksu, düzenlenen sempozyum ile anıldı.

Haberin Devamı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile "Nejat'ın Rüyası Gastroenterolojiden Nefrolojiye, Nefrolojiden Gastrtoenterolojiye - Olgularla Konsültasyon Kültürü (Karaciğer, Bağırsaklar ve Üriner Sistemin Ego Savaşları)" başlığı altında yapılan sempozyum Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi'nde gerçekleştirildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin de dahil olduğu sempozyum, Nejat Aksu'nun yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Sema Aydoğdu, "Nejat Aksu'nun dinamizmine ve problemleri çözmedeki hızına, uygun bir şekilde bu organizasyonu gerçekleştirmek istiyoruz. Gastroenteroloji ve nefroloji ile ilgili önemli konulara değinilecek olan sempozyumun, tüm meslektaşlarıma özellikle mesleğe yeni başlamış arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Başkanlığını Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Prof. Dr. Sevgi Mir, Prof. Dr. Belde Kasap Demir, Doç. Dr. Erkin Serdaroğlu'nun yaptığı sempozyumun ilk oturumunda "Fulminal karaciğer yetmezliği ve nefroloji", "Kronik ishal böbrek hastalığı ile karışabilir mi", "Bir viral enfeksiyonun karaciğer ve böbreğe yaptıkları", "Hipoalbuminemi her zaman böbrek hastalığına işaret eder mi" konularına değinildi. Sık sık Nejat Aksu'nun problemleri bilimsel saygınlık ve verimlilik zemininde çözme amacının hatırlatıldığı, karşılıklı bilgi alış verişine dayanan bir kültürün önemli olduğunun vurgulandığı sempozyum soru cevap şeklinde devam etti.

Öğleden sonra düzenlenen ikinci oturumda ise "Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarının ihmal edilen gerekçesi", "Ig A nefropatisinin malabsorpsiyonla ilişkisi", "Böbrek yetmezliğin karaciğer üzerinden tedavisi" konuları interaktif bir tartışma zemininde ele alındı.
Verimli geçen sempozyum Nejat Aksu'nun tekrar anılmasının ardından sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!