Doç. Dr. Narin'den kalp sağlığı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Doç. Dr. Narinden kalp sağlığı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 10:31

İZMİR'deki Egepol Hastanesi'nin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, günümüz koşullarının dayattığı stres ve hareketsiz yaşamın kalp sağlığını olumsuz etkilediği söyledi.

Haberin Devamı


29 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle kalp sağlığına ilişkin uyarılarda bulunan Doç. Dr. Narin,
kalp damar hastalıklarının ölüme en çok sebep olan rahatsızlıkların başında geldiğine dikkat çekti. İş yaşamı nedeniyle zamanla yarışan insanların giderek daha hareketsiz bir yaşam sürdüklerini, dengesiz ve hızlı beslendiklerini kaydeden Doç Dr. Cüneyt Narin, "Hızlı iş temposu ve stres, kalabalık toplum içindeki yaşam, hızlı yeme alışkanlıkları ve dengesiz beslenme sonucu kalp damar tıkanıklığı ve kalp krizi riski ortaya çıkıyor. Her gün mutlaka 45 dakikalık egzersiz yapılması gerekiyor" diye konuştu. Spora vakit bulamayanların yürüyüş ve basit egzersizler yaparak ve sebze ağırlıklı beslenerek özellikle bel çevresindeki yağlardan kurtulması gerektiğini hatırlatan Narin, sigaradan da uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
Doç. Dr. Cüneyt Narin, yaşanan stres seviyesinin azaltılmasında sporla birlikte herkesin kendi ilgi alanına göre vakit geçirmekten hoşlanıp, rahatlayacağı bir hobi edinmesinin de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!