DKİB Başkanı Kalyoncu: Büyüme rakamı doping etkisi yaratacak

Güncelleme Tarihi:

DKİB Başkanı Kalyoncu: Büyüme rakamı doping etkisi yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 13:32

DKİB Başkanı Kalyoncu: Büyüme rakamı doping etkisi yaratacak

Haberin Devamı

Emre KOLTUK/TRABZON,(DHA) -  DOĞU Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, açıklanan yüzde 7,4 büyüme rakamlarını değerlendirdi. Kalyoncu, "Ortaya konan büyüme rakamlarındaki bu başarı sanayicimiz ve ihracatçımıza moral kaynağı olarak doping etkisi yapacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2018 yılının ilk çeyreğine dair Gayri Safi Yurt içi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rapora göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü. Üretim yöntemine göre GSYH tahmini, 2018'in ilk 3 aylık döneminde geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 21,9 artarak 792 milyar 691 milyon lira oldu.

TÜİK tarafından açıklanan raporu değerlendiren DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu ekonomideki büyümeden memnuniyet duyduklarını belirtti. Büyümenin Türkiye ekonomisinin büyüklüğünü gösterdiğini kaydeden Kalyoncu, "TÜİK tarafından açıklanan rekor düzeydeki büyüme oranı Türkiye ekonomisinin büyüklüğünü gözler önüne serdiği gibi, art niyetli ve suni krizler çıkarmaya çalışan derecelendirme kuruluşlarının oyunlarını bozmuş,  yalanlarını ortaya çıkarmıştır" dedi.

'BÜYÜME DOPİNG ETKİSİ YARATACAK'

Raporun sanayici ve ihracatçılar için moral kaynağı olacağını da aktaran Kalyoncu, "Sanayicilerimiz ve ihracatçılarımız ülkemizin 2023 yılı için hedeflediği büyüklük ve rakamlara ulaşması için tüm zorluklara rağmen çalışmalarını azimle sürdürmektedir. Ortaya konan büyüme rakamlarındaki bu başarı sanayicimiz ve ihracatçımıza moral kaynağı olarak doping etkisi yapacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!