Djokovic ve Sharapova 3. turda

Güncelleme Tarihi:

Djokovic ve Sharapova 3. turda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 17:46

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Maria Sharapova üçüncü tura çıktı.

Haberin Devamı

Wimbledon Tenis Kulübü'ndeki merkez kortta oynanan maçta tek erkeklerde son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, dünya klasmanında 92. sırada yer alan ve Wimbledon'da son kez korta çıkan Fin tenisçi Jarkko Nieminen ile tur mücadelesi verdi.

İlk setin üçüncü oyununda servis kırarak 3-1 öne geçen ve avantaj yakalayan 33 yaşındaki rakibine üst üste dört oyun alarak yanıt veren Djokovic, seti 6-4 kazandı. İkinci setin dördüncü oyununda servis kırarak 3-1 öne geçen 28 yaşındaki Sırp tenisçi, 8. oyunda bir kez daha servis kırdı ve 29 dakika süren seti 6-2 alarak durumu 2-0 yaptı.

Djokovic ve Sharapova 3. turda

Bu yıl Fransa Açık'ta ilk turda karşılaştığı ve 3-0 yendiği Hollandalı rakibi karşısında zorlanmayan Djokovic, altıncı oyununda servis kırdığı son seti 6-3, 93 dakika süren mücadeleyi de 3-0 kazanarak tur atlayan taraf oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı 8 ace, 38 winners, 13 basit ve 1 çift hatayla tamamlayan Djokovic, üçüncü tur maçında Avustralyalı Bernard Tomic ile karşı karşıya gelecek. Tek erkeklerde 11 numaralı seribaşı Bulgar Grigor Dimitrov da ABD'li Steve Johnson'ı 7-6, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenerek adını üçüncü tura yazdırdı.

RUS GÜZEL SET VERMEDİ

Tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, turnuvaya ilk kez katılan Hollandalı Richel Hogenkamp ile 2. kortta karşılaştı.

Kariyerinin ilk grand slam zaferini 17 yaşında Wimbledon'da kazanan Sharapova, 31 dakika süren ilk seti 6-3 kazandı. İkinci seti de 6-1 ile alan Sharapova, üçüncü turda Ukraynalı Lesia Tsurenko ya da Rumen Irina Camelia Begu ile karşılaşacak.

Bu yıl kariyerinin ilk "grand slam"inde Avustralya Açık'ta mücadele eden ve ilk turda Petra Kvitova'ya 2-0 yenilen Hogenkamp, Wimbledon'da da Sharapova'ya aynı skorla mağlup olarak turnuva dışında kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!