Dizlerin üstünde dişlerin arasında

Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen “duran adam” eylemlerine tekerlekli sandalyesinden inerek, dizleri üstünde katılan Oğuz Mucurluoğlu, sosyal medyada yayılan fotoğrafları ile simge oldu.

Dizlerin üstünde dişlerin arasında
#AnkaradaYaşamasaydım
Bu hafta 141. Karakter, Ankaralıların alternatif yaşam bölgelerini konuşuyor. Eğer Başkent’te yaşamasaydınız, sizin şehriniz neresi olurdu. Başkent’e alternatif olarak ömrünüzü geçirmek istediğiniz yeri #AnkaradaYaşamasaydım etiketiyle Twitter’da yazın, 29 Haziran’da Hürriyet Ankara’da isminizle yayınlansın.
Detayı için tıklayınız
Haberin Devamı

 

Türkiye, Oğuz Mucurluoğlu’nu “duran adam” eylemleri sırasında Twitter’da yayılan fotoğraflarıyla fark etti. Hürriyet.com.tr’nin haberiyle Mucurluoğlu, dünyanın öbür ucunda dahi bilinir hale geldi. Aslında Ankaralılar, Oğuz Mucurluoğlu’nu yakından tanıyor. Henüz 40 günlükken geçirdiği “sarılık” hastalığı sonucu el ve ayaklarını kullanamaz hale gelen spastik engelli Mucurluoğlu, hayata meydan okuyan kocaman bir yüreğe sahip...

OTOBÜSE BİNEMİYOR

Ankara Hürriyet, Oğuz Mucurluoğlu’nun engellere karşı nasıl mücüdele ettiğini Fatih Tekeci’nin haber ve röportajlarıyla birçok kez Başkent’e duyurdu. Ankara’nın engelliler için ne kadar yaşanabilir bir kent olduğunu görmek isteyen Oğuz ve Fatih, Esat’tan yola çıkıp Kızılay’a ulaştı. Pek kolay olmayan bu yolculukta Oğuz bir kaç kez kaza tehlikesi atlattı, üst geçitleri kullanamadı, otobüse binemedi, kaldırım rampalarının bozuk olması nedeniyle güzergahını değiştirdi hatta engelli asansörünü hareket ettiremedi. Başkentliler, Oğuz’un bir günde yaşadıklarını Fatih Tekeci’nin kaleminden okudu.

Haberin Devamı

Dizlerin üstünde dişlerin arasında
TWITTER’DAN ULAŞIN

twitter.com/metehan_demir

twitter.com/esevgi

İKİ KİTAP YAZDI

Oğuz Mucurluoğlu, annesi Meral İpek ile birlikte yaşıyor. 40 yaşında üçüncü üniversitesinden mezun oldu. Ellerini kullanamadığı için tüm işini ağız ve dişleriyle yapıyor. Oğuz’un, dişlerinin arasına sıkıştırdığı kalem ile yazdığı, “Dinle kardeşim” ve “Sevgililer Günü’nde hiç randevum olmadı” adlı iki kitabı bulunuyor. Sosyal medyayı da aktif biçimde kullanan Mucurluoğlu’nun Twitter’da @oguzmucurluoglu adresli bir hesabı bulunuyor. Unutmadan, Oğuz, tweetlerini de dişlerinin arasına sıkıştırdığı bir çubuk yardımıyla klavye tuşlarına basarak bizlere ulaştırıyor.

TWITTER’DAN SELAM

Kuğulu Park’taki “duran adam” eyleminde çekilen Oğuz Mucurluoğlu fotoğrafları çok sayıda Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. O gece ekranlarına yansıyan fotoğrafı gören sosyal medya kullanıcıları da birbirinden duygusal iletilerle Oğuz’u Twitter’dan selamladı.

Haberin Devamı

- @dygckr1905 Oğuz Mucurluoğlu’nun iki kitabı varmış. Bu akıl, ve azmin kalemini okumam lazım.
- @SonZamanlarda_ Oğuz Mucurluoğlu, ben sana hayran oldum!
- @Sabidinho Oğuz Mucurluoğlu’nun “Dinle kardeşim” isimli bir kitabı var, ağzıyla yazmış.
- @Nevrolcemal Bugün bir iki Oğuz Mucurluoğlu kitabı alacağım ben.
- @PANDORA_BX O, Oğuz Mucurluoğlu... Engelsiz, orantısız, hür...
- @dvorak_a Oğuz Mucurluoğlu... Ağladım, halen gözlerim sulanıyor...
- @emojdnyas Oğuz Mucurluoğlu ne güzel bir adamsın sen. Senin ayakların olmasın ben taşırım omzumda seni...
- @sebastianbachxx Oğuz Mucurluoğlu sen bir tanesin...
- @orhunikay Kral adamsın Oğuz Mucurluoğlu...
- @ILoveArctic Sen varya adamın önde gidenisin. 10 numara koca yürekli adamsın Oğuz Mucurluoğlu...
- @Myrmeks Yürektir bu güzel insanı ayakta tutan Oğuz Mucurluoğlu...
- @dudakd Oğuz Mucurluoğlu, ne güzel insansın kardeşim.
- @eca037 Duruşun yeter be Oğuz Mucurluoğlu...
- @murathersan Oğuz Mucurluoğlu, sen çok güzel bir kardeşimizsin, gurur duymak haddim değil ancak kıskanırım seni... İyi ki varsın.
- @TugberkOzkan Oğuz Mucurluoğlu, ne güzel bir adamsın sen be abicim!

Yazarın Tüm Yazıları