Dizinin bitmesi hepimizi üzdü

Güncelleme Tarihi:

Dizinin bitmesi hepimizi üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 16:53

Önce "Arka Sıradakiler” ardından “Kalbim Seni Seçti” dizisiyle yakından tanıdığımız genç yeteneklerimizden Gürbey İleri ile oyunculuğa nasıl başladığını, yer aldığı projeleri ve şu sıralar neler yaptığını konuştuk.

Haberin Devamı

10 sene amatör olarak basketbol oynayan Gürbey İleri, Beşiktaş Genç Takımı’ndayken sakatlanıyor ve basketbolcu olma hayali suya düşüyor. Ardından ailesinin yönlendirmesiyle Kadir Has Üniversitesi İşletme Bölümü'ne giriyor. İlk sene hazırlık okurken oyunculuk bölümünde olan arkadaşları sayesinde tiyatroya merak duyuyor. O dönem Akademi Kenter’de eğitim alan arkadaşlarını görüyor ve orada eğitim almaya başlıyor. O kısa eğitimin ardından Kadir Has Üniversitesi'ni bırakıyor ve şu an son sınıfta olduğu Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'ne başlıyor. Daha sonraları ise oyunculuk hayatının nasıl geliştiğini gelin onun ağzından dinleyelim.      

İlk olarak Arka Sıradakiler dizisiyle ekranlarda gördük seni değil mi? Dizi projesine nasıl başladın?         
Akademi Kenter’de oyunculuğa başlayınca o hareketlilik, renklilik çok hoşuma gitti. Ben hiperaktif biri olduğum için bana hareketli bir hayat lazımdı, oyunculuk da aynen öyle. Sürekli bir koşuşturma içerisindesiniz, sürekli hareket, ne olacağını kestiremiyorsunuz, riskli de bir iş. Akademi Kenter’de çok sevdim tiyatro ortamını. Daha sonra da Tümay Özokur Ajans’a yazıldım, Tümay ablayla tanıştım. Birkaç proje için görüştüm en sonunda Arka Sıradakiler oldu ve dizi projesine öyle başladım.

Haberin Devamı

Peki, Kalbim Seni Seçti dizisine nasıl geçiş yaptın?
Arka Sıradakiler’de oynarken Kalbim Seni Seçti dizisi başlıyordu. Arka Sıradakiler’deki karakterim de bitme aşamasına gelmişti o sıralar. Kötü bir karakteri oynuyordum, üzerime yapışsın istemedim ve Kalbim Seni Seçti bu yönden çok cazip geldi. Hamdi Hoca (Hamdi Alkan) da sağ olsun izin verdi, ben de 3 ay sonra Kalbim Seni Seçti projesine başladım.

Kalbim Seni Seçti’deki karakterin de başta iyi değildi, sonradan iyileştirildi.
Çok yönlü bir karakterdi. O aslında en baştan iyi bir karakterdi ama ilk birkaç bölüm öyle yansıtmamamız gerekti.

Başından beri belliydi o zaman, sonradan bir değişikliğe uğramadı.
Evet, belliydi. Karakteri okuduğumda çok beğendim. Bir yandan da Arka Sıradakiler’deki o kötü karakterden kurtulmam için iyi bir fırsattı. Kalbim Seni Seçti’deki karakter çok köşeli bir karakterdi dediğim gibi. Kaan’ın despot dedesi, babasının eksikliğini parayla kapatmaya çalışmış. O yüzden çocuk içten içe acı duyuyordu. Bir yandan da bir kıza aşık. Kızı çok seviyor. Ama o kızı başka bir çocuk elinden almaya çalışıyor ve o çocuk kardeşi çıkıyor. Çok yönlü bir karakterdi, çok farklı duygular yansıttı. O karakter oyunculuğumu da geliştirmem açısında çok iyi bir fırsat oldu.

Haberin Devamı

Çok uzun sürmedi Kalbim Seni Seçti, reyting sıkıntısı yaşadınız sanırım.
23 bölüm sürdü. Evet, reytinglerden dolayı sıkıntı yaşadık. Ama çok keyif aldığım bir projeydi, bitmesine üzüldüm.

Dizi bittikten sonra nasıl tepkiler aldın?
Dizinin bitmesine üzülen çok kişi var aslında. Özellikle kadınlar ve gençler çok izliyormuş. Açıkçası nasıl bittiğine ben de şaşırdım. Çünkü sürekli bunları duyuyorum.

RÖPORTAJIN DEVAMI HÜRRİYET AİLE'DE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!