Dizel otomobiller TIR’dan daha zararlı

Güncelleme Tarihi:

Dizel otomobiller TIR’dan daha zararlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 11:46

Yapılan incelemelere göre dizel motorlu otomobillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zarar, TIR ve otobüslerden daha fazla.

Haberin Devamı

INTERNATIONAL  Council on Clean Transportation (İCCT) Enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre, zararlı madde emisyonu sınırına uygun zararlı madde sınıfı euro 6 dizel otomobiller, km başına ortalama 500 miligram NOx (azot oksitleri) salgılıyor. TIR ve otobüslerin km başına salgıladığı zararlı azot oksitleri (NOx) ise 210 miligram. Dizel motorlu otomobiller buna göre TIR ve otobüslerden bir kattan daha fazla çevre ve insan sağlığına zararlı azot oksitleri salgılıyor.

TÜKETİME GÖRE 10 KAT YÜKSEK

Tükettiği benzin miktarına göre hesaplandığında ise dizel otomobillerin salgıladığı zararlı madde TIR ve otobüslerden 10 kat daha fazla. Araştırmayı yapan İCCT enstitüsü, dizel motorlu otomobillerin salgıladığı zararlı madde incelemesine dayanak olarak farklı Avrupa ülkelerinde trafikte yapılan araştırma sonuçlarını gösterdi. Araştırmada, dizel otomobillerle kıyaslamak için 24 otobüs ve TIR’ın salgıladığı zararlı madde incelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!