Diyetinize dikkat

Güncelleme Tarihi:

Diyetinize dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir rejim programının besin değeri, vücut için gerekli yiyeceklerin dengeli bir şekilde programda yer almasıyla ölçülür. LEZZET Dergisi de temmuz sayısında sağlıklı bir rejim için en az bir öğün dengeli beslenmenizi öneriyor.

Rejim yaparken dengeli beslenmeyi ihmal etmemek gerekir. Dengeli bir diyet, kişiyi kalp krizleri, diş çürümeleri ya da depresif ruh halinden koruduğu gibi çok ciddi bazı hastalıkları da önler. Üstelik dengeli bir diyet uygulamak hem kolay hem de eğlencelidir.

Bir rejim programının besin değeri, içinde gerekli yiyeceklerin dengeli bir şekilde yer almasıyla ölçülür. Bu dengeyi sağlamak için en iyi yol, farklı besin gruplarından çeşitli yiyecekler yemektir. Sağlıklı bir rejim için en az bir öğün dengeli beslenmeyi deneyin ve önerilerimize kulak verin.

Lifli yiyecekler

Ekmeginizi değiştirin: Rejim yaptığınız süre içinde beyaz ekmekten ve sandviç ekmeklerinden uzak durun. Öğünlerinizde ya da ayak üstü atıştırmalarınızda bol lifli kepek ekmeği ya da yulaf ekmeği yiyin.

Salatalarınızı çeşitlendirin: Yeşil salatanızı, haşlanmış kuru fasulye, pirinç ya da makarnayla hazırlamayı deneyin.

Sağlıklı abur-cuburu deneyin: Şekerli bisküviler yemek yerine kepekli ekmeğinize fıstık ezmesi sürüp yiyin.

Şekeri azaltmak

İçeceklerdeki kalorileri azaltın: Çay ve kahvede kullandığınız şeker miktarını yavaş yavaş azaltın. Kısa bir süre sonra aradaki farkı anlamayacaksınız.

Şekeri meyvelerden alın: Vücudun ihtiyacı olan şekeri bol bol meyve yiyerek karşılayabilirsiniz.

Maden suyu içmeye başlayın: Meyve sularını maden suyuyla karıştırarak lezzetli içecekler hazırlayın. Böylece meyve suyuyla birlikte aldığınız şekerin miktarı azalacaktır.

Yağı azaltmak

Yağsız besinleri tercih edin: Dana ya da koyun eti yerine daha az yağ içeren hindi eti kullanın.

Tereyağını yumuşatarak kullanın: Ekmeğin üzerine yağ sürüp yemeği sevmiyorsanız, tereyağını kısa bir süre ılık fırında bekletin. Böylece yumuşayan tereyağını ekmeğin üzerine daha ince bir tabaka şeklinde sürebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!