Diyarbakırlı şehit polisin babası: Evlat değil melekti

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırlı şehit polisin babası: Evlat değil melekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 18:54

Diyarbakırlı şehit polisin babası: Evlat değil melekti

Haberin Devamı

Levent BOZTEPE/ÇERMİK (Diyarbakır), (DHA)-  DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi’nde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Siraç Balpetek'in cenazesi Çermik İlçesi'nde toprağa verildi. Baba Mehmet Balpetek, darbe girişiminin ardından oğlunun bir süre açığa alındığını belirterek, "O bir evlat değil, melekti" dedi.

Şehit polis memuru Siraç Balpetek için Çermik Belediye binası önündeki meydanda cenaze töreni düzenlendi. Törene Çüngüş Kaymakamı Ahmet Başer, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Özen, Emniyet Amiri Mehmet Emin Şahan, şehit yakınları ve yüzlerce kişi katıldı.
İl Müftüsü Burhan İşliyen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin gönderdiği telgraflar şehit babası Mehmet ve şehit eşi Esma Balpetek'e iletildi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit polis Balpetek'in naaşı toprağa verilmek üzer Çermik'e bağlı Sinek Mahallesi'ne götürüldü. Şehit polis Balpetek'in naaşı burada dualarla toprağa verilirken, bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. 
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve bazı yetkililer, cenaze töreninden sonra Sinek Mahallesi'ne gelerek, şehit babası Mehmet Balpetek ile şehit eşi Esma Palpetek'e taziye dileklerinde bulundu. 
Vali Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, devletin terör belasından kurtulması için devlet ve vatandaşın el ele vermesiyle mümkün olabileceğini söyledi.
DARBE GİRİŞİMİ SONRASI BİR SÜRE AÇIĞA ALINMIŞ
Şehidin babası Mehmet Balpetek, oğlunun darbe sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bir süre açığa alındığını belirterek, "Darbe girişiminde sonra şehit oğlum, bir süre açığa alınmıştı. Soruşturma tamamlandıktan sonra göreve iade edildi. Kaderinde şehit olmak varmış. O bir evlat değil melekti. Büyük oğlum da komiser yani polis. Darbe gecesi o da Ankara'da bombalanan polis merkezindeydi. Ben onun şehit olduğunu düşünmüştüm. Bu düşüncedeyken büyük oğlum değil onun bir küçüğü şehit oldu" dedi.
Şehidin annesi Fatma Balpetek, şehit oğlu toprağa verilirken sinir krizi geçirdi. Gözyaşları arasında oğlunun toprağa verilmesini izleyen anne Fatma Balpetek'e sağlık görevlileri yardımcı oldu.
İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit polis Balpetek'in cenazesi, Çermik Mezarlığı'nda toprağa verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!