Diyarbakır'dan Kılıçdaroğlu'na destek

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdan Kılıçdaroğluna destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 16:11

Diyarbakır'dan Kılıçdaroğlu'na destek

Haberin Devamı

Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, (DHA)- CHP Diyarbakır İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, yaptıkları ortak basın açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet yürüyüşü'ne destek verdi. CHP İl Başkanı Mehmet Sayın, yapacakları eylemlerin sadece Enis Berberoğlu için değil, daha önce tutuklanan HDP milletvekilleri, akademisyenler ve gazeteciler ile genel anlamda bir adalet arayışı için olduğunu söyledi.
Aralarında Eğitim- Sen üyelerinin de bulunduğu bir grup, CHP İl Başkanlığı önünde toplandı. Ellerinde sadece, 'Adalet' yazılı dövizler taşıyan grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek açıklamasına katıldı. İlk konuşmayı yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun haksız yere tutuklanarak cezaevine konulduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımızla birlikte Ankara'ya giderek 2 günlük sembolik de olsa genel başkanımızla birlikte yürüyüşe katılacağız. Bundan sonra yapacağımız eylemlere de hep beraber karar vereceğiz. Duyarlı olan herkesin destek vermesi lazım. Parti bayrağı ve amblem kullanmayacağız, tek kullanacağımız pankart 'Adalet' yazısı olacak. Ankara dönüşü STK ve 'Hayır' bloğundaki parti ve bileşenlerle görüşeceğiz. Yapılması gereken ne varsa onu yapacağız. Bir milletvekilinin meselesi değil, bu gittikçe artacak olan bir eyleme dönüşecekti. Daha önce yapılan tutuklanmalar olsun, milletvekili ve akademisyenlerin tutuklanması olsun bunların son bulması gerekiyor. Bu anlamda da genel başkanımız bu adımı atmıştır. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum. MİT TIR'ları ile ilgili özellikle Ahmet Taşgetiren'in açıklamaları var. Bu açıklamalardan sonra kitlelerin eyleme devam ettiğini AKP de gördükten sonra, hakimi de 'Bu FETÖ'cü' diye içeri atarlarsa buna şaşırmayacağız. Daha önce HDP milletvekileri ve belediye başkanlarının tutuklanmalarındaki hakimlerin FETÖ'den içeri atıldığını biliyoruz. Bu anlamda ilk eylemimiz bu açıklama oldu, bundan sonra yapacağımız eylemlerle ilgili karar alıp kamuoyuna duyuracağız."
Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi Başkanı Recep Şimşek ise "Meclis halkın iradesinin temsil edildiği bir yerdir. Bugün itibariyle milletvekillerimiz yaklaşık 1 yıldan beri dokunulmazlıklarının kaldırıldığı ve cezaevine atıldığı bir süreci yaşıyoruz. Bu, halkın büyük bir kesiminin iradesi mecliste temsil edilmediği anlamına geliyor. Elbetteki eğer halk iradesini bulamıyorsa orada, alınan kararların da meşruluğu tartışılır hale gelecektir. İradesi olmadan, temsilcisi, vekili olmadan kendi adına, başka vekiller karar alınacaktır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Tutuklu olan bütün milletvekillerinin cezaevlerinden çıkırılıp, tekrar meclise getirilmelerini ve düşüncelerini mecliste halk adına alınacak kararlarda, onların da düşüncelerini, fikirlerini dile getirmesini düşünüyor, söylüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!