Diyarbakır'da sular ısınıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda sular ısınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 10:26

Diyarbakırspor’un tecrübeli futbolcusu Ümit Bozkurt, Çarşamba gününe kadar mali sorunlar çözülmezse antrenmanları boykot edeceklerini söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Ümit, “Yönetim kaynak yaratmaya çalışıyor, ama yalnız bırakılıyorlar. Biz futbolcular olarak buna tepki duyuyoruz. Fakat bizi paragöz olarak gösteriyorlar” dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ SORUN ÇÖZÜLMEZSE ANTRENMANLARA ÇIKMAYACAĞIZ

Antrenmanlara çıkıyoruz. Hiçbir zaman parasal sebeblerden dolayı antrenmana çıkmama kararı almadık. Diyarbakırspor’un bu ülke için önemli olduğunu, Diyarbakırspor’un kent için çok önemli olduğunu vurgulamak amacıyla böyle bir karar aldık.

Diyarbakırspor’a karşı duyarsızlığı dile getirmek amacıyla antrenmana çıkmıyoruz.

Şu anda antrenmana çıkıyoruz. Ancak Çarşamba gününe kadar para sorunu çözülmez ve duyarsızlık devam ederse antrenman boykotu devam edecek.

YÖNETİM YALNIZ BIRAKILDI

Yöneticiler 1 ay içerisinde sorunu çözeceklerini söylediler. Geçmiş borçlardan kalan temliklerin olduğunu söylüyorlar. Yöneticiler kaynak yaratmaya çalışıyorlar. Ama yalnız kaldıklarını düşünüyoruz. Şehrin ileri gelenleri, zengin insanlar takıma duyarsız kalmamalı. Bizim sorunumuz bu. Biz ailemizi de buraya getirdik. Diyarbakır’da olmaktan mutluyuz.

DİYARBAKIRSPOR’UN SÜPER LİG STANDARTLARINA UYGUN OLMASINI İSTİYORUZ

Diyarbakırspor’un Süper Lig standartlarına uygun olmalı. Ödemelerin düzenli olması gerekiyor. Kurumsallaşmanın tamamlanması gerekiyor. Biz buraya gelmişsek, bunları görmeliyiz.

Biz, Federasyon’a başvurursak alacaklarımızı tahsil ederiz. Ama bunu yapmak istemiyoruz, çünkü biz gittikten sonra Diyarbakırspor yine aynı duruma düşecek.  Bizden sonrakiler aynı şeyleri yaşayacaklar.

FUTBOLCULARA HAKSIZLIK YAPILDI

Futbolcular, sadece parayı düşünüyor diyorlar. Gerçek böyle değil. Biz Diyarbakırspor’un Süper Lig standartlarına ulaşması açısından bu boykotu yapıyoruz. Öyle görünüyor ki Çarşamba’dan sonra da bu boykot devam edecek.

MALİ KRİZ OLMASAYDI LİGDE ÇOK İYİ DURUMDA OLURDUK

Böyle bir kriz olmasaydı Diyarbakırspor, sıralamada kesinlikle daha üstte olabilirdi. Ziya Doğan, inanılmaz emek sarf ediyor. Fakat çok yoruldu. Bize destek veriyor. Bu sıkıntılardan dolayı asıl yapması gereken işleri yapamıyor, kafası karışıyor; ama direnmeye devam ediyor. Ziya Doğan, olmasaydı buralara kadar gelemezdik.

Alacaklarımızı tahsil edemiyoruz, bu sorun olmasaydı, Ziya Doğan ve tecrübeli kadromuzla çok daha üst noktalarda olurduk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!