Diyarbakır'da neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:00

1-) Kulübün parası bitti, gündem değiştirmek istiyorlar.
2-) Paraları alamayan futbolcular kulübü şikayet etti.
3-) Bursa maçına akreditasyon kartını değiştirip girdiler.
4-) Sabıkalılar yüzünden Vali, kulübe kapısını kapattı.

Haberin Devamı

 

D.Bakırspor 2. Başkanı: Galatasaray maçına çıkmalıyız 

DİYARBAKIRSPOR Kulübü Başkanı Çetin Sümer, dün Gaziantepspor’a yenildikleri maçtan sonra şok bir açıklama yaparak, ligden çekileceklerini söyledi. Deplasmanda iyi oynayan takımının hak ettiği puanların masa başında ellerinden alındığını iddia eden Sümer, maçtan hemen sonra Gaziantep’te yaptıkları olağanüstü toplantıda ligden çekilme kararı aldıklarını söyledi. Sümer, şöyle konuştu:
SİYASİ SENARYOLAR VAR
“Sezon başında bize ‘düşecek takım’ gözüyle baktılar. Ancak futbolcularımın azmi ve başarısı arttıkça, masa başı ve siyasi senaryolar yavaş yavaş oynanmaya başladı. Sahamızda oynadığımız Fenerbahçe maçında çıkan olayların 10 misli, Antalyaspor-Fenerbahçe maçında yaşandı ama sadece para cezası verildi. Çünkü sonraki hafta bizimle oynuyorlardı. Öncesinde Bursa’da başlayan ve Gaziantep’te devam eden siyasi sloganlar, artık sonun başlangıcı oldu. Bunca sinsi planları kabul etmemiz mümkün değil. Yönetim olarak takımı ligden çekme kararı aldık.
ONURLU DAVRANMALIYIZ
Ancak, bu konudaki son kararımızı Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleriyle yapacağımız görüşmelerden sonra vereceğiz. Neticede bu takım sadece yönetimin değil, bütün kentin takımıdır. Bu yüzden biz bir karar aldık. Ancak bu kararı, Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşu temilcilerine de danışacağız. Sanırım onlar da kabul edecekler. Duruma göre Galatasaray maçına PAF takımıyla da çıkabiliriz. Onursuzca bir ligde kalmaktansa onurlu bir davranışla bu oyunların dışında kalmak daha mantıklı.”
GERÇEK SEBEP PARASIZLIK
Sümer’in bu sözlerine karşın, Diyarbakırspor ilgili çok önemli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar şöyle:
1-) Çetin Sümer, zannedilenin aksine çok zengin biri değil. Bu zamana dek Futbol Federasyonu’ndan ve yayıncı kuruluştan gelen paralarla futbolcuların paraları ödendi. Fakat artık para bitti. Kasada bir kuruş kalmadı. O yüzden gündem değiştirmek için, “Ligden çekiliriz” açıklamasını yaptı.
2-) Paralarını alamayan bazı yabancı futbolcular kulübü Futbol Federasyonu’na ve FIFA’ya şikayet etti.
3-) 26 Eylül’deki olaylı Bursaspor maçında hakeme saldıran kişi, Diyarbakırspor Antrenörü Mehmet Budakın’dı. Cezalı olan Budakın, sahaya yönetici Bülent Fidan’ın kimliğiyle girdi.
4-) Dünkü Gaziantepspor maçında hakem Süleyman Abay’a saldıran kişi ise Çetin Sümer’in şoförü Salih Yavuz’du. Saha görevlisi Yavuz’un akreditasyon kartını almak istedi, ancak vermedi.
5-) Yönetim Kurulu’ndaki birkaç sabıkalı kişi yüzünden Diyarbakır Valisi H.Avni Mutlu, Diyarbakırspor’a kapılarını kapattı. Kentteki çoğu işadamı da bu gerekçeyle kulübe destek vermiyor.

Haberin Devamı

D.Bakır G.Saray  maçına çıkmazsa ne olur?

Haberin Devamı

BİR kulüp bir sezonda mazeretsiz olarak 2 maça çıkmazsa ligden ihraç edilir. Dolayısıyla Diyarbakırspor, başkan Çetin Sümer’in dediği gibi G.Saray maçına çıkmazsa, hükmen mağlup edilir ve kulüp yöneticileri çeşitli cezalara çarptırılır; fakat küme düşürülmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!