Diyarbakır'da Merkez Bankası hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Merkez Bankası hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 18:08

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Barosu avukatlarından Şeref Aydın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Para Politikaları Kurulu üyelerinin "görevi kötüye kullandığını" gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

Bankanın faiz oranları nedeniyle kamuoyunu zarara soktuğunu öne süren Aydın, ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Aydın, suç duyurusunda görevi kötüye kullananlar hakkında kamu davası açılması yönünde talepte bulunduğunu söyledi.

Aydın, ülkede uygulanan haftalık repo-politika faizi oranlarını belirlemekle görevli olan mercinin Merkez Bankası bünyesinde yer alan Para Politikası Kurulu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Kurulun 29.01.2014 tarihinde yaptığı olağanüstü toplantı ile faiz oranlarını bir anda %4,5'ten 'a yükseltildiğini ve bundan dolayı bankaların vatandaşlara uyguladığı kredi faizlerinin de yükseltildiğini, üretim ve istihdam zarar gördüğünü ileri süren Aydın, şöyle konuştu:

"Son dönemlerde özellikle petrol fiyatlarının düşmesi ile kazanılan ekonomik atılım fırsatları Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikası nedeniyle zarara uğramaktadır. Faiz arttırımında oldukça cüretkar davranan kurulun indirimlerde ise diretmesi manidardır. Yine son dönemlerde siyasal iktidarın özellikle Cumhurbaşkanımız üzerinden yapmakta olduğu faizlerdeki indirim talepleri de ısrarla karşılıksız bırakılmaktadır. Hal böyle iken kamu görevini ifa etmekte olan kurul üyelerinin vatandaşlarımızı ve dolayısıyla kamuyu zarara uğrattıkları açıktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!