Diyarbakır'da kar çilesi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda kar çilesi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 13:13

Diyarbakır'da kar çilesi sürüyor

Haberin Devamı

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da, iki gün etkili olan kar yağışı bu sabah yerini güneşe bırakırken, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşandı. Belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bazı vaatandaşlar ve sürücüler kar yağışıyla ilgili yeterli önlem alınmadığından yakındı.
Diyarbakır kırsal ve kent merkezinde son yılların en yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Diyarbakır Valiliği, 2 gündür kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personele idari izin verirken, Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Kar yağışı, bu sabah yerini güneşe bırakırken, kar nedeniyle çok sayıda aracın trafiğe çıkamadıkları görüldü. Trafiğe çıkan araçların sürücülerinin ise yolların karlı ve buzlu olması nedeniyle sıkıntı çektiği görüldü.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle karla kaplanan kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürürken, bunu yetersiz gören ve önlemlerin uyarılara rağmen zamanında alınmadığından yakınan vatandaşlar özellikle araç trafiğinde büyük sıkıntı çekti. Belediye 350 personel ve 3 kar küreme makinesi ile karla mücadele çalışması yaparken, Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’nın talimatıyla kriz merkezi oluşturdu. Güneşin etkili olması ile trafik yoğunluğunun yaşandığı caddelerde kar erirken, akşam saatleri için don uyarısı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!