Diyarbakır ve Şırnak'ta saldırı: 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır ve Şırnakta saldırı: 3 şehit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 16:49

Türkiye dün Diyarbakır ve Şırnak'tan gelen 3 şehit haberiyle sarsıldı. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK ile çatışma çıktı, 1 polis memuru şehit oldu. Şırnak'ın Cizre ilçesindeki saldırıda ise 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında dün çıkan çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan 1 polis memuru şehit oldu; 1 polis memuru da yaralandı. Öte yandan Şırnak Cizre'deki saldırıda da 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.



ŞIRNAK'TA 2 ŞEHİT

Haberin Devamı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gittikleri oto lastikçisinde otomobillerinin lastiğini değiştiren sivil kıyafetli askerlere, PKK'lı teröristler bir araçtan otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Askerlerin otomobillerini de yakan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Saldırı dün saat 13.45'de, ilçenin Nusaybin Caddesi'nde bulunan bir oto lastik tamircisi önünde meydana geldi. Burada özel otomobillerinin lastiğini değiştirmek için bulunan sivil kıyafetli askerlere hafif ticari araç içinde bulunan teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Teröristler saldırının ardından araçla birlikte olay yerinden hızla kaçtı.

Saldırıda yaralanan 4 asker ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan 2 asker, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi ise sürüyor.

Haberin Devamı

Şehit Astsubay Mehmet Burak Demirci’nin 3 aylık bir bebeğinin olduğu, şehit Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu’nun 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Diyarbakır ve Şırnakta saldırı: 3 şehit

OTOMOBİLLERİ DE YAKTILAR

Saldırıya uğrayan askerlerin sivil plakalı otomobilleri ise olaydan bir süre sonra bölgeye gelen teröristler tarafından ateşe verilerek yakıldı. Otomobiller yanarak kullanılamaz hale geldi. Polis, 2 askeri şehit eden, 2 askeri de yaralayan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sırasında bölgeden silah sesleri yükselirken, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu. Saldırının ardından cadde üzerindeki esnaf kepenklerini kapatırken, vatandaşların evlerine çekildiği görüldü. 

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit düşen astsubaylardan Mehmet Burak Demirci’nin (24) Osmaniye Düziçi ilçesi Uzunbanı Mahallesindeki baba evine ateş düştü.

Düziçi Jandarma komutanı ve sağlık ekiplerinin haber vermesi üzerine, Şehit’in babası Sadettin ve annesi Hatice Demirci sinir krizi geçirirken eve Türk Bayrağı asıldı. Astsubaylık görevine 4 yıl önce başlayan, Mehmet Burak Demirci’nin eşinin de polis memuru olduğu öğrenildi. 1,5 ay önce baba olan şehit Mehmet Burak Demirci’nin baba evine taziye çadırı kuruldu.

Öte yandan, 39 yaşındaki Uzman Jandarma Çavuş Halil Karakuşoğlu’nun anne ve babasının vefat etmesi nedeniyle acı haberi Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, sağlık ekipleri ile birlikte şehidin Sultan Abdulhamit Mahallesi’nde ikamet eden kayınpederi Yaşar Özdemir’e verdi. Haberin ardından şehidin kayınpederinin yaşadığı apartmana Türk bayrakları asıldı. Şehit Karakuşoğlu’un evli ve iki çocuk babası olduğu, ailesinin de Cizre’de olduğu öğrenildi.

 

Haberin Devamı

Diyarbakır ve Şırnakta saldırı: 3 şehit

DİYARBAKIR'DA 1 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde silahlı saldırıda ağrı yaralanıp kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın şehit olan polis memurunun 24 yaşındaki Mustafa Katırcı olduğu açıklandı.

Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 3 Aralık perşembe günü saat 16.30'dan itibaren de Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi.

Haberin Devamı

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise düzenlediği silahlı saldırıda öldürülen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.

KANAS İLE GÖĞSÜNDEN VURULDU

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortaklaşa operasyonları devam ediyor. Dün 4 polisin yaralandığı Sur'da dün de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışmalar sürdü. Kurşunlu Camii çevresindeki çatışmalarda Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, PKK'lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile göğsünden vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru doktorların çabalarına rağmen şehit oldu. Çatışmalarda ayağından yaralanan diğer polis memurunun tedavisi ise sürüyor.

Sur'un sokağa çıkma yasağı bulunmayan bölgelerinde ise polis kurulan arama noktalarında kontrollerini sıkı şekilde sürdürüyor. Kontrol noktalarının bulunduğu bölgelerde ambulanslar da hazır bekletiliyor. Sur'dan yer yer ise silah ve patlama sesleri duyuluyor.

ŞEHİDİN AİLESİ ACI HABERİ DÜĞÜNDE ÖĞRENDİ

Silahlı çatışmada şehit edilen özel harekat polisi 24 yaşındaki Mustafa Katırcı'nın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki baba evine ulaştı. Şehit polisin ailesi, oğullarının şehadet haberini akrabalarının düğününe katılmak için gittikleri Mersin'de öğrendi.

Şehidin, Şehit Nurettin Ademoğlu Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen akrabaları, evde kimseyi bulamadı. Ailenin Mersin'de bir akrabalarının düğününde oldukları belirtildi. Şehidin, geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara'da şehit olan arkadaşı Mustafa Yavaş için düzenlenen törene katıldığı ve Diyarbakır'a dönerken Pazarcık'ta yaşayan ailesini ziyaret ettiği öğrenildi.

Ali ve Muhterem Katırcı çiftinin 2'si kız, 4 çocuğundan ikinci çocuğu olan şehit polis Mustafa Katırcı'nın, tayin hakkının olmasına rağmen terörle mücadelede görev almak için gönüllü olarak Diyarbakır'da kaldığı öğrenildi. Şehit polisin cenazesinin yarın Pazarcık'ta düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliğinden, Sur ilçesindeki Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memurunun yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla ilçe genelinde hendek ve barikat oluşturan terör örgütü PKK mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik 2 Aralık'ta Sur ilçesindeki 6 mahalle ile Gazi Caddesinde, 3 Aralık'ta da Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

İlgili birimlerle koordineli şekilde alınan emniyet tedbirleri kapsamında operasyonel faaliyetlere başlandığına işaret edilen açıklamada, "Sur ilçesinde 15.45'te Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırcı yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştur. Şehide Allah'tan rahmet, kederli ailesiyle yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!