Diyarbakır Nevruz'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Nevruza hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 10:59

Dün Diyarbakır'da Nevruz kutlamasının yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gruplar toplandı. İstanbul'da Nevruz, valilik tarafından hazırlanan bir programla Zeytinburnu'nda kutlandı. Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Haberin Devamı

Aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen nevruz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla ücretsiz parka taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana alındı.

Diyarbakır Nevruza hazır
VALİ MUTLU’NUN NEVRUZ COŞKUSU



NEVRUZ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI / FOTO GALERİ

Vatandaşların büyük bölümünün tertip komitesinin çağrısı doğrultusunda yöresel kıyafetlerle kutlamalara katıldığı görüldü.



Kürtçe ve Türkçe, “Nevruz kutlu olsun” yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 10 bin kişi alandaki koordinasyonu sağlıyor.

Bazıları yöresel kıyafet giyinen ve zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yerlere yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı alanda yemek, tatlı, su ve ciğer kebap satıyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır Nevruza hazır
BAŞKAN VEKİLİ NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLARKEN DÜŞTÜ


Platformda aralarında Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice'nin de yer aldığı 10 dilde, "Nevruz kutlu olsun" pankart yer alıyor.

Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen 350'yi aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Alanda toplanan gruplar, müzik yayını eşliğinde halay çekerek eğlenmeye başladı. Çocuklar alanın yakınındaki parkta oyun oynarken, bazı aileler de çimlere serdikleri kilimlerin üzerine piknik yapıyor.

Diyarbakır Nevruza hazır


Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelmeye başlayan bazı vatandaşlar beraberinde getirdikleri çay ve malzemelerle, kimileri de seyyar satıcılardan satın aldıkları ciğer kebapla kahvaltılarını yapıyor.

Parkın etrafındaki açık arazide top oynayan çocuklar, parkta çay içenler ve halay çekenlerle alanda tam bir karnaval havası yaşanıyor.



DİYARBAKIR VALİSİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Nevruz kutlamalarında şu ana kadar olumsuz bir durum yok" dedi.

Vali Kıraç, merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen nevruz etkinliğine ilişkin yaptığı açıklamada, Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, nevruzun herkes için önemli olduğunu belirtti.

Nevruzun barış ve kardeşlik içinde kutlanmasını dileyen Vali Kıraç, kutlamalara ilişkin şu ana kadar kendilerine yansıyan herhangi olumsuz bir durumun olmadığını kaydetti.

Alanın çevresinde vatandaşların huzur içerisinde nevruzu kutlaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Kıraç, "Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yok. Vatandaşlar nevruzu kutluyorlar. Nevruzun çözüm sürecine katkı verecek boyutta kutlanmasını diliyor, halkımızın Nevruz Bayramını kutluyorum" dedi.

ESKİŞEHİR'DE KORTEJ OLUŞTURULDU

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında nevruz kutlaması için Türk dünyasından gelen katılımcılar kortej oluşturdu.

İsmet İnönü Caddesi'nden başlayan kortej, mehter takımı eşliğinde Türk dünyasından gelen ve kendilerine özgü kıyafetler giyen çok sayıda katılımcıyla başladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve diğer protokol üyelerinin katıldığı kortej, Eskişehir halkı tarafından da yoğun ilgi gördü.

Renkli görüntüler oluşturan kortej, Vilayet Meydanı'nda son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!