Diyarbakır ittifakı!

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır ittifakı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 22:23

Diyarbakır kökenli Sinanlı Yapı ve Yiğit Group kentsel dönüşüm projeleri için güçlerini birleştirdi. İlk adımı Fikirtepe’de atan ortaklar bölgede 1100 konut inşa edecek. Etiler ve Gaziosmapaşa’da proje planlayan ortaklar Diyarbakır’a yatırıma da sıcak bakıyor.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR kökenli Sinanlı Yapı ve Yiğit Group kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İlk adımı İstanbul Fikirtepe’de atan ortaklar yeni projeler de planlıyor. Fikirtepe’de 30 bin metrekare alanın dönüşümü için 2012 yılından bu yana çalıştıklarını söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, “650 malikle anlaşıp dönüşüm sürecinde son aşamaya geldik. Bu projede Yiğit Grup ile ortak ilerlemeye karar verdik. Yüzde 50-50 ortak olduk. Avan projemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onayladı ve şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsat bekleniyor. Yıkım ruhsatımızı aldık ve yıkımlara da başladık” dedi. Ortaklığın Fikirtepe ile sınırlı kalmayacağını belirten Sinanlı, Fikirtepe’de markalaşmanın ilk adımını atacaklarını dile getirdi. Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, Etiler ve Gaziosmanpaşa’da da konut projeleri planladıklarını ifade etti. 2 şirket Diyarbakır’da ortak konut geliştirmeye sıcak bakıyor.

300 MİLYON TL

Haberin Devamı

Fikirtepe projelerinin 30 bin metrekare arsa üzerinde yükseleceğini ve toplam inşaat alanının 165 bin metrekare olduğunu belirten Önder Yiğit, “300 milyon TL yatırım yapacağımız projede 6 blok ve yaklaşık 1100 konut olacak. Projede az sayıda home ofis ve dükkan da yer alacak. Mart ayında satışlara başlamayı, 24 ayda da inşaatı tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Projelerinin konumu ile öne çıkacağını belirten Yiğit, projenin yanında bir kent meydanı olacağını, havaray istasyonunun bu meydanda olacağını dile getirdi. Yiğit, metro ve metrobüs bağlantılarının da projenin yakınında olacağını söyledi. Fikirtepe projesinde mimari konseptin Ali Konya’ya ait olduğunu belirten Sinanlı, rezidans yapmak yerine Kadıköylülerin yaşam tarzına uygun, mahalle konseptinde bir proje inşa edeceklerini ifade etti.

BELEDİYE SİTESİNE TALİP

Dönüşüm ortaklarının Fikirtepe’nin yanı sıra Etiler ile de ilgileniyor. Akmerkez’e komşu 50 yıllık sitenin dönüşümüne talip başka şirketler de var. Yaklaşık 30 bin metrekare alanda 434 malik olduğunu belirten Reşit Sinanlı, “Belediye Sitesi malikleri ile görüşmelerimiz sürüyor, bu hafta bir sunum yapacağız. İstanbul’un merkezi ilçelerinde önemli işlere imza atacağız. Yurtdışı yatırımına da sıcak bakıyoruz. Bu kapsamda Londra’yı inceliyoruz” dedi. Sinanlı, Fikirtepe projelerinde maliklere yüzde 57 pay verirken, Etiler’de bu oranın yüzde 60-70 civarında olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Anlaşmadan yanayız

FİKİRTEPE proje alanların 650 malikle görüştüklerini belirten Reşit Sinanlı, “İlk etapta anlaşma yapmadığımız 1900 metrekare vardı. Bugün bu rakam 48 metrekareye düştü. Kamulaştırmadan çok anlaşmadan yanayız. Gerçek dışı rakamlar talep eden hak sahipleri var. Onların isteğini kabul etmek anlaşma yapan 650 kişiye haksızlık olur” dedi. Fikirtepe’de 17 inşaat şirketinin bir araya gelerek Fikirtepe Platformu’nu kurduğunu hatırlayan Sinanlı şunları söyledi: “Fikirtepe’de 61 yapı adası var 21 adada süreç başladı. 30 yapı adasında 1-2 ay içinde çözülecek ufak sorunlar var. Diğer 10 adada yaşanan sorunların çözümü için platform olarak çaba gösteriyoruz.” Fikirtepe’de 4 yılda 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!