Diyarbakır’da Kanser Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da Kanser Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 13:06

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kanser Merkezi, ’Kanserle savaş’ misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Diyarbakır Valiliği ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu işbirliğiyle Diyarbakır’da kanser bilgilendirme toplantıları düzenliyor.
Kanser bilgilendirme toplantıları ile toplumun kanserle ilgili doğru bilgiye ulaşmasının kolaylaştırılması, toplumsal kanser korkusunun azaltılması, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğu algısının pekiştirilmesi ve kanserde erken tanı için farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi. 23 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Devlet Klasik Türk Müziği Korosu salonunda gerçekleştirilecek olan ilk toplantıda ’Kadın kanserleri’ konusunun ele alınacağı ifade edilirken, programa Memorial Diyarbakır Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. M. Ali Kaplan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burhan Özel ve Op. Dr. Neval Yaman Görük, Radyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Necmettin Tunç, Radyasyon Onkoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Özgür Ozan Şeşeoğulları ve Memorial Dicle Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Yunus Çavuş konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.
Toplantıda, dünyada ve Türkiye’de kadın kanserlerinin türleri, erken teşhisin mümkün olup olmadığı, kadın kanserlerinin görülme sıklığı ve farkındalık için yapılması gerekenler, kadın kanserleri cerrahisinde yenilikler, yapılan görüntüleme tetkikleri, radyoterapide ve kanser tedavisinde son gelişmeler konuşulacağı belirtildi.
İki saat sürecek toplantıya, tüm Diyarbakır ve bölge halkı ücretsiz olarak katılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!