Diyarbakır’da Hakkari Ezgileri

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da Hakkari Ezgileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 14:56

HAKKARİ’NİN KARAKTERİSTİK MÜZİĞİNİ İCRA EDEN LAWJE DİVANI, DİYARBAKIR SÜMER PARK ANFİ TİYATRO’DA KONSER VERDİ.

Hakkari’nin karakteristik müziğini icra eden Lawje Divanı, Diyarbakır Sümer Park Anfi Tiyatro’da konser verdi.
Grubun Kürt müziğindeki dengbej ve stranbejlerden ilham alarak yorumladığı eserler seyircinin beğenisini topladı. Konseri izleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, bu zengin müziği paylaştıkları için gruba teşekkür etti. Amed Kitap Fuarı kapsamında yapılan etkinlikler devam ederken Lawje Divanı verdiği konserle büyük ilgi gördü. Sümerpark Anfi Tiyatro’da yapılan konserde; Ali Tekbaş, Serhat Bostancı, Ali İmran Erin ve Gülcan Koç’tan oluşan Lawje Divanı’na Ayşe Bakır, Yekbun Avşar, Bewar Tekbaş, Çınar Yurtsever ve Rıdvan Tekbaş vokal yaparken, Şerko Kaniwar, İbrahim Odak, Metehan Dada, Onur Kamer ve Burhan Hasdemir enstrümanlarıyla eşlik etti.
Grup Hakkari bölgesindeki ağıt örneklerini, bahar aylarında yaylaya giderken söylenen heyranokları, düğün, aşk ve seyran şarkılarını, gelinin baba evinden giderken hüznünü ve acısını dile getirdiği şarkıları gibi Kürt müziğinin çeşitli formlarından oluşan parçaları söyleyerek, müzik ziyafeti yaşattı.
Konserin sonunda sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, grubu çiçek vererek, kutladı. Anlı, “Doğrusu bugün Hakkari’nin dağlarının, yaylalarının kokusunu ve rüzgarını ezgileriyle Amed’e taşıdılar. Çok zengin bir müziği bizimle paylaştılar” dedi.
15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nı anımsatan Anlı, Kürt dilinin çok zengin bir dil olduğunu ve sahip çıkarak, korunması gerektiğini söyledi. Lawje Divanı’nı artık her zaman dinlemek istediklerini söyleyen Anlı “Amed’in selamını Hakkari’ye, Kobani’ye, Zaho’ya, Mahabad’a, Kamişlı’ya, Botan’dan Serhad’a gönderiyoruz. Artık dönem Kürtlerin devridir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!