Diyanet-Sen'den Adnan Oktar'a sert tepki!

Güncelleme Tarihi:

Diyanet-Senden Adnan Oktara sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 16:07

Diyanet-Sen'den Adnan Oktar'a sert tepki!

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,(DHA)-MEMUR-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Hakkari Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik yapılan açıklamalarından dolayı Adnan Oktar’ı, yaptığı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Hakkari Şubesi, Diyanet Başkanlığına yönelik yapılan açıklamalarında dolayı Adnan Oktar'a, basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Memur-Sen Hakkari Şubesinde yapılan açıklamayı, Diyanet-Sen Hakkari Şube Başkanı Yasin Aşkan okudu.

Aşkan, Adnan Oktar ve sahibi olduğu A9 kanalına, duyarlı Müslüman ailelerden tepkilerin her geçen gün arttığını, Diyanet-Sen'in 81 şubesiyle  suç duyurusunda bulunduklarını belirttti.

Aşkan şöyle konuştu:
" Müslümanların gözünün içine baka baka milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan Adnan Oktar’a tepki konulduğunda, ahlaksız ifadelerle bu milletin güzide kurumu Diyanet’i hedef alarak aklınca cevap vermeye çalışmakta. Diyanetin ve alimlerin halk nezdinde itibarını zedelemeye çalışmaktadır. Adnan Oktar Diyanet’in gelirlerine gelince aklına İslam gelmekte; ama kendisi eleştirildiğinde,  özgür bir devlette herkesin yaşamına olduğu kadar kendi yaşamına saygı duyulması gerektiğini vurgulamaktadır. Soruyoruz?  Adnan Oktar’a. Senin nahoş görüntülerin özgürlükle  meşru oluyor da,  devletin anayasası ve ekonomik yapısı  üzerine kurulu olan bir devlet anlayışında Diyanet hangi mantıkla bütçeden istisna olabilsin? İsrail’e sevgi gösterisinde bulunan Adnan Oktar,  İsrail ve Hristiyan memleketlerdeki dini kurumların bütçelerine de aynı mantıkla bakıyorsa, buna ancak gülünür. Her defasında siyonizmin önderlerini kendilerine kardeş ilan eden, İsrail’e hayranlığını tehditkar bir üslupla dile getiren Adnan Oktar’ın İsrail’e gösterdiği saygının en azından yarısını ekmeğini yediği ülkenin kurumlarına ve  İslam dininin temsil edildiği nezih bir kurumu olan Diyanet’e göstermesini kendisinden bekliyoruz. Diyanet-Sen Genel Merkez ve 81 şubemizle birlikte eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulunduk ve konunun takipçisi olacağız’’
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!