Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in sözleri tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkanı Görmezin sözleri tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 13:41

Diyaneti İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son açıklamasıyla sosyal medyanın en büyük tartışmalarından birini yarattı.

Haberin Devamı

Dün ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Şerik Zafer ve beraberindeki heyeti kabul eden Görmez, İslam coğrafyasının zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde Zafer’in yaptığı işin önemine ve zorluğuna dikkat çekti.



Anadolu Ajansı’na göre Görmez, “sekülerizmin dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekun bir savaşın içine soktuğunu” ifade etti.

Doğan Haber Ajansı’na göre Görmez şu ifadeyi kullandı: "Fransız ihtilaliyle birlikte insanlık başka bir arayış içine girdi. Dinlerin dışında daha seküler bir dünya kurmayı tasarladı. Fakat sekülerizm dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekun bir savaşın içine soktu. İnsanlar da bilimsel keşiflerle atom bombasını düşünebildi. Kimyasal silahları üretti ve tarihteki savaşlarda ölen bütün insanların birkaç katını modern zamanlardaki savaşlarda kaybettik. İki büyük dünya savaşı yaşandı ve şimdi üçüncü dünya savaşından söz ediliyor ve sayın Papa’nın ağzından bile böyle bir cümle dökülebiliyor."

TDK'YA GÖRE 'SEKÜLARİZM'

Haberin Devamı

Türk Dil Kurumu’na göre “sekülarizm” şu anlama geliyor: “Dünyacılık. Bireysel katılımı önemli gören, dinin devletten ayrı ve özerk olmasını savunan öğreti.”

Sosyal medyada Görmez’i eleştirenler, laikliğin de dinin devletten ayrılması anlamına geldiğini ve Türkiye’nin laik bir düzene sahip olduğunu vurguladılar.

Görmez’i haklı bulanlar ise laiklik ile sekülerizmin farklı kavramlar olduğunu, Diyanet İşleri Başkanı’nın sözlerinin çarptıldığını savundular.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!