Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bu bayram insanlığa huzur verenlerin bayramıdır

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bu bayram insanlığa huzur verenlerin bayramıdır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 12:17

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bu bayram insanlığa huzur verenlerin bayramıdır

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde okuduğu Ramazan Bayramı hutbesinde, "Bizler bayram yaparken İslam beldelerinde bombalar patlıyor. İnsanlar ölüyor. Yüreklere korlar düşüyor. Daha dün Bağdat'ta onlarca insan katledildi. Daha dün gece sevgili Peygamber'imizin börtü böceğe dahi dokunmayı yasakladığı Medine'sinde bombalar patladı. Bugün İslam alemi olarak bize düşen yüreklerimiz mahzun olsa da bayramımızın hakkını vermek ve onu mahzun göndermemektir" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde Ramazan Bayramı hutbesi okudu. Ramazan Bayramı'nın insanı kendisine yabancılaştıran maddeye karşı direnmenin ve fıtrata dönmenin bayramı olduğunu belirten Görmez, "Bu bayram yeryüzünü ifsad edenlerin değil ıslah edenlerin, selaha ve felaha erenlerin bayramıdır. Bu bayram cana kıyanların bayramı değildir. Bu bayram, kan akıtanların, korku salanların bayramı değildir. Bu bayram hayat verenlerin bayramıdır. Bu bayram insanlığa huzur verenlerin bayramıdır" ifadelerini kullandı.
'İYİYİM' DEMEKTEN BİLE ÇEKİNİYORSUNUZ
İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma değinen Görmez, bayram hutbesinde şunları söyledi:
"Biliyorum sevinçlerimiz gölgeli, kalbimiz acıyor, yüreklerimiz kanıyor. Sevinmeye dahi utanıyoruz. Bizler bayram yaparken İslam beldelerinde bombalar patlıyor. İnsanlar ölüyor. Yüreklere korlar düşüyor. Daha dün Bağdat'ta onlarca insan katledildi. Daha dün gece sevgili Peygamber'imizin börtü böceğe dahi dokunmayı yasakladığı Medine'sinde bombalar patladı. Biz bayram yapıyoruz, Ramazan ayında nice çocuklarımız yetim kaldı. Nice evlatlarımızı ebediyete uğurladık, şehit verdik. Biliyorum 'İyiyim' demekten bile çekiniyorsunuz. Yüreğiniz buruk, gönlünüz kırık, kalbiniz mahzun. Zira biz bayram yaparken İslam diyarlarında ölüm korkusuyla evlerini terk etmiş insanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar mülteciler ve kimsesizler var. Zira biz bayram yaparken Afrika açlık ve susuzluğun pençesinde, baskı ve zulüm altında inim inim inlemeye devam ediyor."
'BİZE DÜŞEN BAYRAMIMIZI MAHZUN GÖNDERMEMEKTİR'
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ramazan Bayramı hutbesini şöyle sürdürdü:
"Bayramlar sadece sevinçlerin paylaşıldığı günler değildir. Sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi ve acılarımızı da paylaşacağız. Ancak bugün bize düşen yangın yerine dönen evlerimizi bayram neşesiyle canlandırmak, viran olan hanelerimizi bayram sevinciyle mağrur eylemektir. Bugün bize düşen bayramı göremeyen kardeşlerimiz adına da bayramı hakkıyla eda etmektir. Bugün bize düşen huzurlu bir bayram sabahına gözlerini açamayan yavrular, masum çocuklar adına da bayramı sürur içerisinde geçirmektir. Bugün İslam alemi olarak bize düşen yüreklerimiz mahzun olsa da bayramımızın hakkını vermek ve onu mahzun göndermemektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!