Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 18:11

- "Bölgemiz, coğrafyamız ve dünya zor bir süreçten geçiyor. Bilhassa millet olarak dünyadaki mazlumların, mağdurların yaralarını sarmaya çalışırken kendi evimizde de sıkıntılar yaşamaya başladık"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bölgemiz, coğrafyamız ve dünya zor bir süreçten geçiyor. Bilhassa millet olarak dünyadaki mazlumların, mağdurların yaralarını sarmaya çalışırken kendi evimizde de sıkıntılar yaşamaya başladık" dedi.

Görmez, Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen "Kur'an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı"nda, Güneydoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle bölgede görev yapan din görevlileriyle bir araya gelerek istişarede bulunduklarını söyledi.

Son aylarda Güneydoğu'daki olaylarda milletin her ferdini kalben yaralayan acılar yaşandığını, nice evlatların şehit verildiğini, nice evlerin yıkıldığını ve nice insanların da evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Görmez, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bölgemiz, coğrafyamız ve dünya zor bir süreçten geçiyor. Bilhassa millet olarak dünyadaki mazlumların, mağdurların yaralarını sarmaya çalışırken kendi evimizde de sıkıntılar yaşamaya başladık. Biz de bu bölgelerde görev yapan din görevlileriyle ilk olarak Mardin'de istişare toplantıları başlatarak onları dinledik. Geleceğimizi nasıl inşa edeceğimizi konuştuk, sonra bir kısmıyla da Van'da istişare yaptık. Bu toplantılar esnasında ve sonrasında sizlerden bize mesajlar geldi ve 'bizi din görevlilerinden saymıyor musunuz neden bizimle de istişare yapılmıyor' diye bir serzenişler geldi. Doğrusu serzenişleriniz yerindeydi ama bu sizi ihmal ettiğimizden değildi bunu sıraya koymuştuk. Dolayısıyla bu bölgelerde zor şartlarda görev yapan insanlara inançlarını, dinlerini, değerlerini ve İslamiyeti öğreten, hem anne hem eş olan ve milletimize Kur'an öğreten kardeşlerimizle istişare etmeden bu konuda sağlıklı kararlara varılamayacağımızın idrakinde olarak bugün Şanlıurfa'da bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz."

Görmez, ırkçılığın, insanlığın ortadan kaldırmakta en çok zorlandığı köklü ideolojilerden biri olduğuna işaret etti.

Söz konusu ideolojinin, Peygamberimiz tarafından ortadan kaldırıldığını dile getiren Görmez, "Müslümanlar olarak Peygamberimizin bu mirasına sahip çıkamadık" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"Peygamberimizin kadınlar konusunda insanlığa bıraktığı o yüce değerlere önem verilseydi toplumumuzda kadına şiddet diye bir şey olmazdı" diyen Görmez, bu nedenle kadın din görevlilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı içindeki varlığının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Sayıları 7 bini aşan din görevlisi hanımefendinin varlığının Diyanet İşleri Başkanlığına çok büyük bir güç kattığını aktaran Görmez, "O güçle beraber aile teşkilatımıza nezaket ve nezafet getirdiniz bundan dolayı teşkilatım adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Peygamber efendimiz ilk vahyi aldığı zaman ilk istişaresini kiminle yapmıştır herkes bu soruyu kendisine sorsun. Yani nübüvvet yeryüzünün en büyük hadisesidir. Bunu ilk istişare ettiği insan da bir kadın yani Hatice annemizdir" ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!