Diyabetle yaşamayı öğrendiler, diplomayı kaptılar

Güncelleme Tarihi:

Diyabetle yaşamayı öğrendiler, diplomayı kaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 16:33

Diyabetle yaşamayı öğrendiler, diplomayı kaptılar

Haberin Devamı

 MANİSA Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde 1.5 yıl önce faaliyete geçen Diyabet Okulu'na gönüllü olarak devam eden 100 kişi diploma alarak, diyabetle sağlıklı yaşamayı öğrendi. Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Habib Yücel, 1.5 yıl içerisinde ayrıca 1400 hastanın da diyabet konusunda danışmanlık hizmeti aldığını söyledi.

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde 2015 Kasım ayı içerisinde faaliyete geçen Diyabet Okulu,  diyabetlilere, hastalıklarıyla nasıl baş edebileceklerini, sağlıklı yaşamlarını nasıl sürdürebileceklerini öğretmeye devam ediyor. Diyabet Okulu'nda 5 hafta boyunca 1'er saatlik eğitimden geçen 20 diyabet hastasına, diplomaları Merkez Efendi Hastanesi'nde düzenlenen törenle dağıtıldı.

1400 HASTA DANIŞMANLIK İÇİN BAŞVURDU

Törende kısa bir açıklama yapan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Habib Yücel, 1.5 yıl önce kurdukları okul ile diyabet hastalarına yardımcı olduklarını ifade ederek, "Geçen 1.5 yıllık zaman içerisinde okulumuzun büyük ilgi görmeye başladı. Çünkü okulumuzda diyabet hastalarına hastalıklarının ne olduğunu, nasıl baş edebilecekleri, bunu yaşamlarına nasıl olumlu adapte edebileceklerini ve diyabet ile nasıl sağlıklı yaşabileceklerini gösteriyoruz. 1.5 yıllık zaman içerisinde okulumuza danışmanlık hizmeti için yaklaşık 1500 hasta başvurdu. Bu hastalarımızdan 100 gönüllü hastamız eğitim almayı kabul etti. 100 hastamız okulumuzdan mezun olarak diplomalarını aldı. Hedefimiz daha çok diyabet hastasına ulaşmak ve onlara bu hastalıklarında yardımcı olabilmek" diye konuştu.

5 HAFTADA BİRER SAATLİK EĞİTİM

Okulun işleyişi hakkında bilgi veren Merkez Efendi Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Sevil Özbir, gönüllü olarak başvuran hastaları 5 hafta boyunca, haftada bir saatlik olmak üzere 5 saatlik eğitimden geçirdiklerini aktardı. Hemşire Özbil, "Eğitimlerde önce hastalarımıza diyabetin ne olduğunu açıklıyoruz. Daha sonra yaşamları boyunca bu hastalıkla birlikte yaşayacakları için nasıl beslenmeleri gerektiğini, ilaçlarını ne olduğunu ve nasıl kullanmaları gerektiğini, insülin kullanımını, yapılması gereken egzersizleri ve bu hastalıkla nasıl sağlıklı yaşabileceklerini öğretiyoruz. Eğitimlerimizden sonra hastalarımıza diplomalarını veriyoruz. Ancak bu hastalarımızı yine takip altında tutarak, eğitimde verdiğimiz bilgileri uygulayıp uygulamadıklarına bakıyoruz" diye konuştu.

Diyabet Okulu'nda görevli Dahiliye Doktoru Derya Aydın ise, okul sayesinde diyabet konusunda hastaların bilinçlenmesini sağladıklarını belirtip, diplomasını alan hastalardan olumlu gelişmeler kaydettiklerini ifade etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!