Diyabetik kampı

Güncelleme Tarihi:

Diyabetik kampı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İ.Ü Tıp Fakültesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından açılan 7'nci Diyabetik Çocuklar Kampı'na yaşları 8 ile 18 arasındaki 60 diyabetli çocuk ve genç katıldı.

Kampta diyabetli çocuklar kendi başlarına kan şekerini ölçmeyi ve insülin enjeksiyonu yapmayı öğrendiler. 4 doktor, birer diyetisyen ve uzman psikolog ile 2 hemşirenin de bulunduğu kampta, çocuklar masa tenisi, futbol, basketbol gibi çeşitli sportif etkinliklerle de kıyasıya yarıştılar.

Kamp Müdürü Prof. Dr. Rüveyde Bundak, diyabetlilerde en büyük sorunun ikinci bir kişinin yardımına gerek duymadan kendi kendine yaşamı sürdürmek olduğunu belirterek, ‘‘Kampımızda amaç diyabetli çocukların kendi kendine kan şekerlerini ölçmeyi ve insülin enjeksiyonu yapmayı öğrenmelerini sağlamaktır. Bu açıdan kampımız amacına ulaşmıştır’’ dedi.

İstediklerini yiyebiliyorlar

Verilen gıdaların miktarları ve kalorilerinin de ayarlandığını anlatan Prof. Dr. Bundak, ‘‘Buna göre diyabetli çocuklar istediklerini yiyebiliyorlar. Kan şekerleri devamlı takip edildiği için düşük olduğu zaman meyve suyu takviyesi ile yükselmesini, yüksek olduğu zaman da insülin enjeksiyonu ile düşürülmesini sağlıyoruz. Artık çocuklar kamptan ayrıldıkları zaman bu takibi kendi başlarına yapabilecek duruma geldi’’ diye konuştu.

Kampa, benzerinin Azerbaycan’da da kurulması için gözlemde bulunmak isteyen Azeri 2 doktor ile 4 diyabetli çocuk da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!