Diyabet ve kanser bağlantısı üniversitede konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Diyabet ve kanser bağlantısı üniversitede konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 10:41

Vakıf üniversitesinde düzenlenen bir toplantıda diyabet ve kanser bağlantısı konuşuldu. Toplantıya Nobel ödülü alan bilim insanlarından Prof. Dr. Martin Chalfie de katıldı.

Haberin Devamı

‘Tıpta Yenilikler: Diyabet, Kanser ve Bağlantısı’ konulu toplantı Maltepe Üniversitesinde gerçekleştirdi. Marmara Eğitim Köyü’nde yer alan Marma Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; Amerika Birleşik Devletleri’nden diyabet alanındaki çalışmaları ile dünya çapında tanınmış 5 hekim ve 2008 yılında kimya dalında Nobel ödülü alan bilim insanlarından Prof. Dr. Martin Chalfie vardı.

Toplantı, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş ile Amerika Birleşik Devletleri Brown Üniversitesi Profesörlerinden Dr. Mahasin Osman tarafından organize edildi.
Toplantıya İngiltere’den katılan Dr. Slavica Tudzarova, Dr. Mahasin Osman ile birlikte kongrede sunulan çalışmaları temel alarak bu alandaki son gelişmeleri özetleyen bilimsel bir makale hazırladı ve Amerika’nn saygın bilimsel dergilerinden “Molecular Biology of the Cell” de eylül ayında yayımlandı. Makaleyi hazırlayan iki bilim kadını, yazılarının sonunda Maltepe Üniversitesi kurucusu Hüseyin Şimşek’e, Tıp Fakültesi Dekanı Can Solakoğlu’na, organizasyonu düzenleyen Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş’a ve Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine teşekkür etti.
Prof. Dr. Aktaş yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizle birlikte bu aktivitelere devam edeceğiz. Amacımız; alanında dünya çapında tanınmış hekimleri ve bilim insanlarını ülkemizdeki hekim, bilim insanları ve öğrencilerle bir araya getirmek, bilgi alışverişi ile birlikte yeni işbirliklerine olanak sağlamak” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!