"Diyabet okulları insanları bilinçlendiriyor"

Güncelleme Tarihi:

Diyabet okulları insanları bilinçlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 13:20

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir'deki hastanelerde faaliyete geçirilen "diyabet okulları" hasta ve hasta yakınlarını bilgilendiriyor.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, diyabet konusunda bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Tepecik, Menemen, Çiğli ve Aliağa'daki hastanelerde diyabet okulları açtı.

İç hastalıkları uzmanı, diyabet hemşiresi ve diyetisyenden oluşan ekip tarafından verilen eğitimler 6 modül halinde gerçekleştiriliyor. İkişer saatten oluşan ve iki oturum şeklinde eğitimini tamamlayan kişilere sertifika veriliyor.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu diyabet hastalarının bu konuda bilinçlenmesinin yaşam kalitelerine olumlu katkı yaptığına değinerek, "Hastalarımızın diyabetle birlikte daha konforlu bir hayat geçirebilmeleri için diyabet okullarına çok önem veriyoruz. Yine önümüzdeki günlerde Buca Seyfi Demirsoy Hastanemize ilk Diyabetik Ayak Enfeksiyonları Birimi'ni ve diyabet okulunu açacağız. Diyabet konusunda özveriyle çalışan tüm çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Derya Kayan, diyabet okulları sayesinde insanların hastalık hakkında bilgilendiğini belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!