Divriği'de Özel İdare yatırımları incelendi

Güncelleme Tarihi:

Divriğide Özel İdare yatırımları incelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 15:02

Divriği'de Özel İdare yatırımları incelendi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya Divriği ilçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
İlk olarak Divriği Kaymakamlığına atanan Tolga Özdemir’i ziyaret ederek görevinde başarılar dileyen Mehmet Nebi Kaya, ilçede Özel İdare tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Daha sonra Divriğili hayırsever işadamı Sadık Özgür'ün kızlarının kurduğu 3S Kale Holding tarafından 2 bin 500 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 7 bin metrekare alan üzerine yapılan ilçe meydanını gezen Kaya'ya; Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Erdoğan Altınküpe, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Uçar, Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun ve ilgili personeller de eşlik etti. Kaya, ilçede restorasyonların sürdüğü ‘Tevruzlu Konağı’, ‘Huma Hatun Sokağı’ ve ‘Divriği Atölye Binası’nda da incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle turizme yönelik çok büyük bir potansiyeli barındıran Sivas’ın güzide ilçelerinden Divriği’de olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mehmet Nebi Kaya, "İdaremizin Divriği’de gerek finansal destekleri gerek projelendirme ve imalat sürecinde bulunduğu katkılarla yaptıkları çalışmaları yerinde inceliyoruz. 2017 yılını tamamlarken fiziki ve parasal gerçekleştirmenin oranına bakıp 2018 yılı planlamamızı buna yönelik yapıyoruz. Hızlı treninde 2 yıl içerisinde Sivas’a geleceğini düşündüğümüz zaman; Divriği’ye olan ulaşımın daha da hızlanacağını söyleyebiliriz. Ulaşımda sağlanan ilerlemeye, turizm alanında da ayak uydurmak gerekiyor. Bunun içinde topyekün bir kalkınma hamlesi yürütülüyor. Gerek Divriği Ulu Cami’nin restorasyonu, gerek konaklarda yürütülen çalışmalar bunlara örnek olarak verilebilir." dedi.
Sivas’ın sahip olduğu turizm değerlerini ayağa kaldırılarak, ekonomiye dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Turizm sektörü yeni cazibe merkezleri arıyor. Bunlardan birisi de Sivas. Sivas'ın kısa vadede potansiyelini harekete geçirerek, gelir elde edeceğini düşünüyoruz. Kültürel varlıklarımız, geçmişten bizlere sunulan en büyük miras. Huma Hatun Sokağı’nın restorasyonu, Kültür Bakanlığı ile İdaremizin finansal destekleri ile gerçekleştiriliyor. Emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Divriği müstesna bir yere sahip." şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!