DİTİB Nürnberg’den 'Kültür Şenliği'

Güncelleme Tarihi:

DİTİB Nürnberg’den Kültür Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 16:35

DİTİB Nürnberg Derneği’nin düzenlediği ‘Kültür Şenliği’ önceki gün açıldı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosu Yavuz Kül ile Bavyera milletvekili Arif Taşdelen’in de bulunduğu açılışta, Nürnberg Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Ulrich Maly’yi temsilen Renate Blumenstaedter, Protestan kilisesi koordinatörü Thomas Amberg, Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programının başında önce Kuran-ı Kerim okundu, ardından da Türk ve Alman milli marşları söylendi.

DİTİB Nürnberg’den Kültür Şenliği

GERGİNLİKLER OLMAMALI

DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, şölenin, Türk ve Almanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Açılışta konuşan Renate Blumenstaedter ise Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerginliğe değindi. Blumenstaedter, “Zor günleri aşmak için hepimiz ortak hareket etmeliyiz. Etrafımızda, sokakta, mahallemizde bir araya gelip sorunları tatlı dille tartışmalı ve buna çözüm aramalıyız” dedi.
Din Birliği’nin tesis edilebilmesi için üç şeyin mecbur olduğunu belirten Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener de, “Bilgi birliği ve kültür birliği olmadan din birliğini sağlamak mümkün değil. Onun için kendimizi asimile etmeden bu birlikleri sağlamaya özen gösterelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİTİB Nürnberg’den Kültür Şenliği

15 TEMMUZ SERGİSİ AÇILDI

Protestan ve Katolik Kiliseleri Köprü Koordine Başkanı Thomas Amberg ise karşılıklı sevgi ve saygıdan yana olduklarını söyledi. Amberg, çalışmaların bu yönde olması gerektiğinin altını çizdi.
Şölende, 15 Temmuz Şehitler Sergisi de açıldı. Ayrı bir çadırda gerçekleşen serginin açılışını Nünrnberg Başkonsolosu Yavuz Kül yaptı. Nürnbergli şehit Serhat Önder ve diğer şehitler anıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!