DİTİB Hessen: İslam din dersi öğretmeni arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

DİTİB Hessen: İslam din dersi öğretmeni arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 11:18

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) yönelik soğuk siyaset rüzgarı esmeye devam ederken Hessen teşkilatı eyalette olumlu gelişmeler olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

En son Kuzey Ren Vesfalya Eyalet Hükümeti, DİTİB’in, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü’ için hazırlanan bir kitapta şehitlik makamını övdüğü ve ölümü kutsallaştırdığı gerekçesiyle teşkilatla ilişkilerini koparmıştı. Hessen DİTİB Eyalet Başkanı Salih Özkan ise hükümetle karşılıklı güvene dayanan olumlu ilişkileri sürdürdüklerini açıkladı.

Hessen’de İslam din dersinin başarılı bir ders olduğu yönünde hükümet, bakanlıklar ve kamuoyu nezdinde olumlu bir kanaat olduğunu belirten Özkan, şunları söyledi:

ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR

“Zira kurum olarak bugüne dek hep yapıcı bir davranışla din dersinin başarılı olması için elimizden gelen her türlü desteği verdik. Dördüncü yılımızda, 56 okulda 60’a yakın öğretmen, 3 bin 166 öğrenciye ders veriyor. Din dersimiz Sünni İslam dersi. Din dersi ile özellikle Sünni camiaya ulaşmayı hedefliyoruz. Eyalette öğretmen açığımız var. İslam din dersini de vermek isteyen öğretmenlerin başvurusunu bekliyoruz. Öğretmenlerimiz her zaman Almanya’da eğitim almış kişilerden oluşuyor. Almanya’da eğitimini tamamlayan Müslüman öğretmenler, Giessen ve Frankfurt üniversitelerinde İslam din dersi eğitimine de katılıyor. Eğitimden sonra kendilerine ilgili komisyonumuz din dersi icazeti veriyor.”

Haberin Devamı

ARKADAŞ ÇEVRESİ ÇOK ÖNEMLİ

Eyalette yaşayan Türk gençlerinin radikalleşmesini önlemek için de DİTİB Hessen’in farklı faaliyetleri olduğunu söyleyen Özkan, şöyle devam etti: “Eyalet gençlik birliğimiz ile gençler için değişik projeler, seminerler ve sohbetler sunulmaktadır. Eyalet gençlik birliğimiz bu konuda çok faal çalışmaktadır. Gençlerin arkadaş çevresi çok önemli. Özellikle kimlikleşme sürecinde cami derneklerimiz gençlik gruplarıyla önemli bir fonksiyona sahiptir. Sağlıklı mercilerden dinlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Ayrıca cemiyet hissi, çocuk ve gençlere özgüven vermektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!