DİSK'ten 'hayır' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

DİSKten hayır çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 16:45

DİSK'ten 'hayır' çağrısı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesine gelen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Bakanlar Kurulu'nun cumhurbaşkanına hizmet eden memur haline getirilmek istendiğini öne sürerek "Hangi partiye oy verirsek verelim hangi lideri seversek sevelim gelin hep birlikte referandumda 'hayır' diyelim" dedi.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Cafer Gonca, Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı bugün Muğla'nın Milas ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret etti. 16 Nisan referandumuna 'hayır' deme kararı aldıklarını belirten DİSK Genel İş Başkanı Kani Beko, "Bizim görevimiz cumhuriyeti savunmak ve aydınlık Türkiye için çalışmak. Memleketin ve işçilerin geleceği için hayır. Nisan ayında cumhuriyetin, memleketin ve emekçilerin geleceğini belirleyecek çok önemli bir referanduma gideceğiz. Bu ne yazık ki sıradan bir referandum değil. DİSK olarak anayasa değişikliğine usulden karşıyız. Değişiklik paketinin olağanüstü bir hızla medyadan, halktan hatta vekillerden kaçırılarak kabul edilmesi mümkün değildir. Anayasa değişikliğinin içeriğinde halka yönelik bilgilendirme sistematik olarak engellenmiştir. Anayasanın bir kriz ve kutuplaşma getireceğini biliyoruz" dedi. Anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargının cumhurbaşkanlığının elinde olacağını öne süren Beko, "Türkiye Cumhuriyeti tek adam rejimine teslim edilecek. Yürütme erkinin halkın tamamını temsil edecek sorumluluğu kalmayacak, milletvekilleri etkisizleşecek. Bakanlar Kurulu cumhurbaşkanına hizmet eden memur haline gelecek. Hangi partiye oy verirsek verelim hangi lideri seversek sevelim gelin hep birlikte hayır diyelim" dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da referandumun bizden sonraki nesilleri ilgilendiren bir durum olduğunu belirterek "2010 referandumunu yapan irade 6 yıl sonra tekrar bir referandumu önümüze koyuyor. 2010 referandumunda 'evet' denilecek maddeler vardı. Ama şu düzenlemede içerisinde evet denilecek tek madde yok. Vatandaşımıza bunu bu şekilde anlatmalıyız. Bu partiler üstü bir durum. Bir parti yarışı halinde bakmamalıyız. Umuyorum ki 16 Nisan'da sandıktan 'hayır' çıkacak" dedi.
Beko ziyaret sonunda DİSK tarafından yapılan basın açıklamalarının toplandığı 'Sözümüz' adlı bir kitabı da Başkan Tokat'a hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi. Milas Belediyesi'nden ayrılan Beko ve beraberindekiler daha sonra CHP Milas İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!