DİSK: Barış ve demokrasi mitingi iptal edilmesin

Güncelleme Tarihi:

DİSK: Barış ve demokrasi mitingi iptal edilmesin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 12:25

DİSK: Barış ve demokrasi mitingi iptal edilmesin

Haberin Devamı

İZMİR Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği tarafından Dünya Barış Günü olan 1 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek olan “Barış ve Demokrasi Mitingi"nin OHAL gerekçesi üzerine iptal edilmesi İzmir Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği üyeleri tarafından protesto edildi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, basın açıklamasını okuyarak, Barış ve Demokrasi Mitingi’nin tüm dünyada olduğu gibi İzmir’de de kutlanması için İzmir Valiliği ile tekrar görüşeceklerini aktardı.

Sarı, “Barış ve demokrasi mitinginde bizler hep ‘Darbe ve faşizme hayır’ diyoruz. Ama OHAL kapsamında alınan iptal kararı bunun tam tersi bir durumunu doğuruyor. Bizler hep darbe ve faşizme karşı durduk. Ancak OHAL kararları ile demokrasinin önüne geçilmesi ve 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine karşı bir darbe iktidar tarafından yapılıyor olması demokrasinin alanlarını sınırlıyor" dedi.

Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak, hükmü gereğince iptal edilen “Barış ve Demokrasi Mitingi’nin iptalinin kaldırılması için İzmir Valiliğine gideceklerini aktaran KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bedrettin Demirel “ Bizler tüm etkinliklerimizi Avrupa Sendikalar Konfederasyonuna bildiriyoruz. Şu ana kadar sadece İzmir’de yasaklanan yürüyüş kentinde dünyadaki imajını zedeliyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!