Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten Rusya'ya cevap

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiçten Rusyaya cevap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 12:43

Rusya’nın, “Türkiye bir kez daha Rus savaş uçağı düşürmeyeceğinin garantisini versin” şeklindeki açıklamasına Türk Dışişleri'nden cevap geldi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, düzenlediği basın toplantısında Rusya krizi sonrası yaşananlar hakkındaki sorulara cevap verdi.

Bilgiç, Rusya’dan bu sabah gelen “Türkiye bir kez daha Rus savaş uçağı düşürmeyeceğinin garantisini versin” açıklamasına, “Rusya, Türk hava sahasını bir kez daha ihlal etmeyeceğinin garantisini versin” sözleriyle cevap verdi.

Bilgiç ayrıca Rusya'nın istediği unsurların (tazminat, özür, pilotların cezalandırılması) karşılanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

PALERMO TEPKİSİ

Palermo Belediyesi'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fahri vatandaşlık vermesine de Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç sert yanıt verdi.

Bilgiç, "Bir terör örgütü liderine fahri vatandaşlık vermesi kabul edilemez ve saygısızlık oarak değerlendiriyoruz. Bu terörle mücadeleye önemli sekte vuracaktır...AB'nin listesinde terör örgütü olarak tanımlanan örgütün liderine fahri vatandaylık verilmesi terörle ortak müadelemize sekte vurur... İşbirliği istihbarat paylaşımı mücadelede önemli unsurlar... Palermo Belediyesi'nin kararı kabul edilemez saygısızlıktır..." dedi.

BAKMADAN GEÇME!