Dışişleri’ne NATO uzmanı sözcü

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri’ne NATO uzmanı sözcü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri sözcüleri, bakanlığın kamuoyuna bakan yüzüdür. Dışişleri Sözcülüğü'nü, bundan böyle kuşağının önde gelen diplomatlarından Hüseyin Diriöz yürütecek.

Mülkiye mezunu olan Diriöz, ABD'deki University of Virginia'da da master yaptı. Dışişleri'ne girdikten sonra NATO konusunda uzmanlaştı. Roma'daki NATO Savunma Koleji'ni bitiren Diriöz, merkezde NATO Dairesi'nde Şube Müdürlüğü yaptı. İkinci yurtdışı tayininde yine Türkiye'nin Brüksel'deki NATO Delegasyonu'na gitti. Bu görevini tamamladıktan sonra uluslararası memur olarak NATO Sekreteryası'na geçti ve NATO'nun Savunma Politikası Bölümü Başkanlığı gibi önemli bir görevi üstlendi.

Diriöz, 1996 yılında merkeze döndüğünde ise çalkantılı Refah-Yol döneminde Dışişleri Müsteşarı Onur Öymen'in Özel Müşaviri oldu. Bunu NATO Dairesi Başkanlığı izledi. 1998 yılında Washington Büyükelçiliği'ne Müsteşar olarak atanan Diriöz, terfi alarak Ankara'ya iki yıl erken döndü.

Diriöz, geçen yıl 17 Ağustos depremi meydana geldiğinde Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak görev yapıyordu. Dolayısıyla deprem konusunda bilgi vermek üzere CNN, NBC, ABC gibi ABD'nin önde gelen televizyon kanallarında canlı mülakatlara çıkma görevini Diriöz üstlendi. Diriöz, bu mülakatlarda rahatlığı ve akıcı İngilizcesi ile göz doldurdu.

Günün birinde sözcü olacağı o sırada içine doğmuş muydu? Bu bilinmiyor. Ama Diriöz'ün Amerikan TV kanallarındaki performansıyla sözcülük görevi için fazlasıyla tecrübe kazandığı aşikar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!