Dışişleri Bakanlığı'ndan Mısır'a tepki

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığından Mısıra tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 09:56

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin darbeye karşı seçilmiş hükümeti destekleyen bir açıklama yapmasını engellemesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce Türkiye'deki darbe girişimine karşı tutum alan bir açıklamanın yayımlanmasına Mısır'ın engel olmasına ilişkin, “Darbeyle iktidara gelmiş olanların demokratik seçimlerle göreve gelmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik darbe girişimine karşı tutum almaktan kaçınmaları doğaldır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce Türkiye'deki darbe girişimine karşı bir açıklamanın yayımlanmasına Mısır'ın engel olmasına ilişkin soruya, “Türkiye'deki darbe girişimine karşı tutum alan ve demokratik yollarla seçilmiş hükümetimize destek beyan eden bir açıklamanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce yayımlanmasına Mısır'ın engel olduğu öğrenilmiştir. Mısır'ın Güvenlik Konseyi'nde gündeme gelen metindeki hükümetimiz için kullanılan ‘demokratik seçimle işbaşına gelmiş’ ibaresine karşı çıkması özellikle manidardır. Darbeyle iktidara gelmiş olanların demokratik seçimlerle göreve gelmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik darbe girişimine karşı tutum almaktan kaçınmaları doğaldır” cevabını verdi.

BAKMADAN GEÇME!