Dişi kramponlara gurbetten doping

Güncelleme Tarihi:

Dişi kramponlara gurbetten doping
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Kadınlar her alanda olduğu gibi futbolda da, “Biz de varız” diyor. Hatta kızlarımız son dört yıldır Dünya Kupası elemelerine Türk Milli Takımı olarak katılıyor. Ancak bu elemeleri geçip de Dünya Kupası maçlarına katılabilmek henüz nasip olmadı. Çare ‘gurbet’te aranıyor. Bu yıl Milli Takım’ın 20 kişilik aday kadrosuna Türkiye’den sekiz, yurtdışından ise 12 Türk genç kız çağırıldı.

Futbol, ülkemizde hep erkek egemen bir spor dalı olarak bilindi. Oynayan da izleyen de genellikle erkekler oldu. Ancak son yıllarda futbol meraklısı kadınların sayısı artıyor. Bazı futbol sevdalısı kadınlar da, tribünlerle yetinmeyip yeşil sahalara iniyor.

Türkiye’de 1300 genç kız lisanslı olarak futbol oynuyor. Türkiye liglerinde mücadele eden 22 kadın futbol takımı var. Bu sayı size çok gelebilir ama Almanya’da iki milyon kadın futbolcu olduğu düşünülürse, aslında ne kadar az olduğu ortaya çıkıyor. Bununla birlikte bizim de bir kadın Futbol A Milli Takımımız var.

Dört yıl önce kurulan kadın A Milli Futbol Takımı, 2011 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ne katılabilmek için ocak ayından beri bol bol antrenman ve maç yapıyor. Beşinci grupta mücadelemiz sürerken, yapılacak elemeler sonunda gruplarında lider olan takımlar bir üst gruba geçecek.

DESTEK İÇİN ÇAĞRILDILAR

Bizim takımın durumu da çok parlak değil. Lider olmamız çok zor. Futbolcularsa bu konuda inançlı, “Top yuvarlaktır, ne olacağı belli olmaz. Belki son maçlarda sürprizler olur ve bir mucizeyi gerçekleştirebiliriz” diyorlar. Kuşkusuz bu inançta, Türkiye’den binlerce, kilometre uzakta yaşayan ve milli forma için Türkiye’ye gelen ‘destek kuvvetler’in etkisi büyük. Onlar Kadın A Milli Futbol takımının gurbetçi oyuncuları.

MİLLİ TAKIM’IN İLK 20’DEKİ FUTBOLCULARI

Takımızın Teknik Direktörlüğünü Hamdi Aslan yapıyor. Antrenörler ise Aysun Boyacı, Necla Güngör, Nihan Su. Kaleci antrenörü ise Metin Akçevre. Takımdaki futbolcular şöyle: Türkiye’den; Duygu Yılmaz, Reyhan Şeker, Kezban Gülşen, Yağmur Uras, Başak Ersoy, Zübeyde Kaya (Ankara Gazi Üniversitesi Spor Kulübü), Seval Kıraç (Maltepe Yalı Spor Kulübü), Yeliz Demir (Trabzonspor). Yurtdışından; Almanya’dan Bilgin Defterli (FC Köln), Fatma Kara (TUS Happen) Feride Bakır (SC-07 Bad Neuenahr), Cansu Yağ (Borissia VFL 1900 Mönchengladbach) Deniz Kocakaya (SG Wattenscheid 09) Hollanda’dan Leyla Bağcı (RVVH Ridderkerk), Esra Biçer (S.V. Smerdiek), Belçika’dan Teslime Karahisarlı (RSC Anderlecht), ABD’den Şeyma Erenli (Indiana State Athletics) İsveç’den Leyla Güngör (LdB FC Malmö), Kanada’dan Melisa Dilber Ertürk (Ottawa Fury), Avustralya’dan Gülcan Koca (Melbourne Victory FC)
/images/100/0x0/55ea3e10f018fbb8f87383b6

KİM NEREDEN GELDİ

BİLGİN DEFTERLİ (29): 14 yıldır lisanslı futbolcuyum. Mesleğim muhasebecilik ama ben futbolu tercih ettim. Milli Takımın gol kraliçesi benim. 20 maçta 22 gol attım. Sonra Almanya’ya gittim. Dört yıldır Almanya’nın 1. FC Köln takımında forvet olarak oynuyorum.
FATMA KARA (19) Almanya doğumluyum. Futbola dokuz yaşında Almanya’da başladım. Dört yıl erkeklerle aynı takımda oynadıktan sonra kız takımına geçtim. Sonra VFL Bochum’a transfer ettiler. Orta saha oyuncusuyum.
DENİZ KOCAKAYA (23): Almanya’da doğdum. Babam Türk, annem Alman. Babam gençliğinde Türkiye’de futbol oynamış. Spora ilginin soyaçekim olduğuna inanıyorum. Halen SG Wattenscheid takımında orta mevkide oynuyorum. Rujumu sürmeden makyajımı yapmadan maçlara asla çıkmam.
FERİDE BAKIR (18): Almanya doğumluyum ve orada yaşıyorum. Sekiz yaşımdan beri futbol oynuyorum. İlk Futbol dışında emlak pazarlaması üzerine eğitim alıyorum. SC 07 Bad Neuenahr takımında orta saha ve defansta oynuyorum. Ayaklarım biraz iri, ayakkabı numaram 42.
CANSU YAĞ (19): Almanya doğumluyum. Babam da Türkiye’de profesyonel olarak futbol oynamış. Beni altı yaşımda kulübe yazdırmış. 13 yılda dört ayrı kulüpte top koşturdum. Şimdi Borissia VFL 1900 Mönchengladbach’da orta saha oyuncuyum.
LEYLA BAĞÇI (20): Hollanda doğumluyum. 10 yaşımdan beri futbol oynuyorum. Milli Takım’ın kalecisiyim. Hollanda’da Willem 2 adındaki takım da file bekçiliği yapıyorum. Futbolu çok seviyorum. Maçlar veya antrenmanlara makyajsız asla çıkmam.
GÜLCAN KOCA (19): Avustralya doğumluyum. Haftanın beş günü, günde iki saat antrenman yapıyorum. İlk kez Türk Milli Takımı’na çağırdılar. Ailem de ben de çok gururlandık. Melbourne Victory FC’de sağ kanatta oynuyorum. Futbol ile ilgilenmekten erkek arkadaş aramaya zamanım kalmıyor.
LEYLA GÜNGÖR (17): İsveç’te yaşıyoruz. Orada doğdum. Futbola beş yaşımda erkek çocuklarla birlikte başladım. Bu güne kadar üç takımda oynadım. Bir ara dizimden sakatlandım. Ama şimdi iyiyim. FC Malmö’de orta saha oyuncusuyum.
MELİSA DİLBER(17): Kanada’da doğmuşum. Sekiz yıldır futbol oynuyorum. Ben Ottawa Fury takımında orta sahada oynuyorum. Benim milli olacağımı duyan oturduğumuz ilin valisi bana plaket verdi.
ESRA BİÇER (21): Hollanda doğumluyum. Futbola ilgim çok küçük yaşlarda başladı. 12 yıldır futbol oynuyorum. Hollanda’nın S.V. Smerdiek takımında savunma oyuncuyum. Oynadığı takım birinci lige 2004 yılında benim attığım enfes bir golle çıktı.
ŞEYMA ERENLİ (21): 15 yıldır futbol oynuyorum. Ailem Amerika’da. Hem üniversitede okuyorum hem de futbol oynuyorum. Indiana State Atletich takımında orta sahada görevliyim. Takımın kazandığı tüm penaltı atışlarını bana yaptırıyorlar. Çünkü penaltı kaçırmam mümkün değil.
TESLİME KARAHİSARLI (22): Belçika’da yaşıyorum. 11 yaşımdan beri de top peşinde koşuyorum. Şimdiki takımım Belçika 1’nci liginin güçlü takımlarından RSC Anderlecht. Defans oyuncusuyum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!