Dişetine de manikür yapılıyor

Dişleriniz kadar dişetlerinizin de nasıl göründüğü önemli.

Haberin Devamı

Güzel dişleriniz olsa da dişetleriniz dişlerinize gölge düşürebilir. Son dönemde yapılan yeni uygulama, güzel ve sağlıklı dişetlerine kavuşmayı sağlıyor.

Güzel bir gülüşün gerek sosyal hayatımız gerekse iş hayatımız için önemi azımsanamaz. Gülüşlerinden memnun olmayan kişiler, gülerken hatta konuşurken bile problemler yaşayabiliyor. Oysa doğal görünüme sahip pırıl pırıl ve güzel dişlere sahip olmak estetik diş hekimliğindeki son teknolojilerle son derece kolay. Diş hekimi Mehmet Zahid Kazandı, bunun için “gülüş tasarımı” olarak adlandırılan yöntemin kullanıldığını ve herkes için özel bir gülüş tasarlandığını belirtiyor: “Gülüş tasarımında beyaz ve pembe estetiğin bir uyum içerisinde olması gerekir. Sadece beyaz estetikle inci gibi dişleriniz olsa bile pembe estetik olmadan estetik açıdan çok güzel bir görüntüye sahip olmak zor.”

Haberin Devamı

Nedir bu pembe estetik

Diş beyazlatma, laminate vener, metal desteksiz kuron, inley ve onley’lerin beyaz estetikte kullanılan dişlere uygulanan yöntemleri var. Bu yöntemler sayesinde hastalar çok kısa sürelerde hayalini kurdukları dişlere, pembe estetik uygulamasıyla beraber ise mükemmel bir gülüşe sahip olabiliyor.
Sadece dişlerinizin değil, dişetlerinizin de nasıl göründüğü oldukça önemlidir. Düşünün ki inci gibi sıralı dişleriniz var, ancak dişetleriniz güldüğünüzde fazlaca görünüyor ya da yer yer dişetlerinizin çekilmesinden ya da düzensizliğinden dolayı gülüş hattınızın da eğri olduğu izlenimini veriyor.
Beyaz estetikteki önemli gelişmelerle birlikte çevre yumuşak dokuların pembe estetiğin beklentilerinin de değiştiğini belirten Mehmet Zahid Kazandı, yumuşak dokuların restorasyonu sırasında kullanılan belirli yöntemler olduğunu ve bunların çok kolay bir şekilde uygulandığını belirtti.

Çözüm “gummy smile”

Diş hekimlerinin “gummy smile” olarak adlandırdığı, gülüş estetiğini bozan dişetindeki fazlalığın küçük bir operasyon ile düzeltilmesi işlemi.  Bu tedavi, estetik diş hekimi ile periodontolog tarafından uygulanıyor. Estetik diş hekimi, dişeti seviyesi ile biçiminin nasıl olması gerektiğini belirliyor. Periodontolog da bu seviyeye kadar dişetlerini düzelterek güzel bir uyum sağlıyor.
Operasyon sırasında yapılan lokal bir anestezi sayesinde hasta dolgu yapılırken hissettiğinden farklı bir şey hissetmiyor. Küçük bir cerrahi işlem olan ‘gingivoplasti’, kısa zamanda gülümsemeyi değiştiriyor.

Haberin Devamı

XL gözlüklerle makyaj

Pilot modeli

Makyaj, cool ve seksi... Bu gözlük modeli her yüze ve doğaldan şıka her tarza uygun. Makyaj artistleri transparan camlarda gözleri siyah göz kalemiyle ve antrasit renklerdeki farla güçlü bir şekilde vurgulamaktan yana. Dudakları ise hafif bir parlatıcı ile ortaya çıkarmak yeterli. Cildi yanaklar, şakaklar ve burun olmak üzere bronz bir pudrayla tazelerken, dudaklarda doğal görünüme alternatif olarak acı kahve ya da vişne renkleri seçenekler arasında.

Kelebek modeli

Sıra dışı 60’lar stili. Gözlük, yüzün hatlarını zaten ortaya
çıkardığından makyajda belirgin kontürlerden uzak durmak gerekiyor. Dolayısıyla allığı ya çok az ya da hiç kullanmamak daha yerinde olur. Dudakları transparan bir gloss’la parlatmak yeterli. Gözler ise kedi makyajıyla öne çıkarılıyor. Gözün tamamı siyah bir göz kalemiyle çerçeveleniyor. Kalem gözün kıvrımlarından yukarıya doğru devam ettiriliyor. Daha soft bir alternatif ise üst kirpik diplerini vurgulamak. Kırmızı tırnaklar bu makyajla mükemmel bir kontrast oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yüzü kaplayan model 

Gözlükle göz alıcı bir etki yaratmak için göz makyajını tarz ama doğal görünümlü yumuşak geçişlerle bütünlemek gerekiyor. Koyu renklerin tercih edildiği göz makyajı, ekstrem kontürler oluşturmadan kaşların alt hizasına kadar yayılıyor. Koyu metalik tonlar ya da gri nüanslarında mat farlar kullanılıyor. Dudaklar gülkurusu tonlarında bir parlatıcıyla vurgulanıyor, dudak kaleminden kaçınmak gerekiyor. Yüzü kaplayan bu tarz modelleri ince yüzler de tercih edebiliyor.

Yazın başrol oyuncuları: Ayaklar

Ayaklarımız vücut bakımının vazgeçilmez detayları arasında. Güzelliğin ve bakımlı olmanın bir göstergesi aynı zamanda. Yaza çeyrek kala ayaklar da botların ve çizmelerin esaretinden kurtulmak için can atıyor. Elbette her şeyin olduğu gibi güzel ayaklara sahip olmanın da birtakım sırları ve püf noktaları var. Bu sırları bilmek gerçekten çok önemli. Çünkü yıl boyunca olduğu gibi düzenli olarak yaz mevsiminde de ayak bakımına özen gösterenler, yazı gönül rahatlığı içerisinde terlik, sandalet ve açık ayakkabılarla geçirecekler. Aksi halde ayaklarınızı yani en önemli güzellik silahlarınızdan birini saklamak zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pedikürün püf noktaları

Evde ayak bakımı yapmak için öncelikle düzgün aletlere ihtiyaç var. Ayak cildini törpülemek için iki farklı kalınlığı olan bir fotfil (ayak törpüsü), tırnak etlerini geriye itmek için kullanılacak bir spatula, tırnakları kesmek için kullanılacak iyi kesen tırnak makası ve tırnakları törpülemek için tırnak törpüsü başlıca ihtiyaç duyulacak aletler.

Ayak bakımı yaparken nazik ve yuvarlak hareketlerle cilt kalınlıklarını törpüleyin.

Eğer evde kendi bakımımızla başa çıkamadığımız cilt kalınlıkları problemleri varsa ayak bakım uzmanınıza başvurabilirsiniz.
Tırnak kesimi yaparken tırnaklarızı küt kesmeye özen gösterin. Tırnağın doğal yapısı dışında şekil vermeyin.

Kalınlaşmış tırnaklarınızı kesmekte zorlanıyorsanız, haftada bir-iki kere tırnak yumuşatıcısı ile tırnaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Jackie O. modeli

Klasik tarzın modern versiyonu. Bu makyajda önemli olan yüzün sadece tek bir bölümünü vurgulamak, örneğin dudakları… Açık ton saçlarda mercan kırmızısı ruj ve kahverengi bir diva gözlüğü ideal. Koyu renk saçlılar ise kıpkırmızı bir ruj tercih etmeliler. Dudakları çerçevelemek kesinlikle out. Çünkü çerçeve makyajın daha sıradan ve zamansız görünmesine neden oluyor. Son nokta olarak dudak parlatıcısının üzerine biraz fuşya hiç fena olmaz. Vişne tonlarındaki allığı ise adeta transparan bir görüntü alana dek elmacık kemiklerinde iyice dağıtmak önemli.

Seksi bir tuzak

Onlar özgür ve seksi ruhlarıyla metropolün en iyi mekanlarında geziyorlar. Joop’un flörtöz kokusuyla loş barlarda gecelik ani kaçamaklarıyla buluşuyorlar. Ve onlar için her şey mümkün... Onun siz olduğunu düşünün. Oyunun bir sonraki aşamasında hangi lezzet ile karşılaşacağınız belirsiz...

Yazarın Tüm Yazıları