Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'nin lasmanı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dış Ticaret İstihbarat Merkezinin lasmanı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 19:36

Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'nin lasmanı yapıldı

Haberin Devamı

 

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'da Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) iş birliğinde Dış Ticaret İstihbarat Merkezi Lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantıda konuşan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, teknolojik ve Ar-Ge çalışmalarına destek vereceklerini söyledi. Kendisinin 2014 yılında göreve geldiğini ve göreve geldiği günden bu yana yapılan en iyi 10 projeden birinin 'İstihbarat Bilgi Merkezi' projesi olduğunu vurgulayıp, şöyle dedi:

"Türkiye çapında deseniz ki, geldiğiniz günden bu güne kadar ben 2014 yılında Trakya Kalkınma Ajansı'na geldim. Say deseniz 10 tane iyi proje deseniz,  bir tanesi bugün yapılacak olan İstihbarat Bilgi Merkezi gerçekten Türkiye'de öncü projelerinden bir tanesi. Biride e-ticaret bunlardan bir tanesi. Hem geleceğin fikri, geleceği şekillendiren alanlar bunlar. Mağlum yeni yapılan hükümet sisteminde de bunu görmüşsünüzdür. Dijital dönüşüm, e-ticaret gibi alanlara başlık açıldı. Bu eski dönemlerde yoktu. Demek ki, siz Trakya'nın başkanları olarak geleceği görüyorsunuz, önceden hazırlıklara başlayarak e-ticaret gibi gerçekten Türkiye ve dünya'nın gittiği yöne, biz daha hızlı giderek yine Türkiye'de duayen olan dış ticarette, bu eğitimlerde Yaman hocamla beraber yol aldık. Ciddi bir hazırlık seviyesi geçirildi, yaklaşık 1,5 yıldır bu Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'ni yine bu salonda ilk Yaman hocam sunum yapmıştı. O süreçten bu sürece kadar zaman zarfında, tabi sizlerde takip ettiniz. Yaman hocamızın da ciddi özverisi ile gerçekten bu süreçte Türkiye'de mesela Mersin var, Adana var ama onlar başkanlık bazında yani il bazında yapıldı. Bizim yaptığımız bölge bazında, bütün bölgeyi kapsayacak ve ABİGEM üzerinden böyle bir işi yapıyor olmamız ve bütün Trakya'yı kapsıyor olması hasebiyle bir ilk" 

Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı Yaman Koç, 21 yüzyılın büyük bir çağ olduğunu ve her gün farklı gelişmeler yaşandığını söyledi. Dünyada projelerin büyük verilere dayanarak yapıldığını anlatan Koç, "Uzun bir dönem önce yine bu salonda bir araya gelmiştik. Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hakkında konuşmuştuk ve bugün bunun açılışını yapmak uzun bir emekten sonra ve sizlerin desteğinden sonra bizim için onur verici. Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Büyük Veri çağıdır. Yani büyük veriye dayanmayan stratejilerinde bu yeni dönemde iş yapmayacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Yani tüm stratejiler bu büyük veriye dayanarak yapılmak zorundadır. Bu büyük veri analizi meselesi, dünyada ki temel girdilerden bir tanesi olarak ele alınmalıdır.  Burada Dış Ticaret İstihbarat Merkezi bu anlamıyla firmalarımızı nokta atışı ihracat  ve sağlıklı, sürdürülebilir ithalat yapmak anlamında önemli parametrelerde oluşturması açısından çok önemlidir. Fakat ilk defa burada bu anlamıyla bütün bir bölgeyi kapsayan bir çalışmanın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bu çok sevindirici bir şey. Bu Türkiye'de dış ticaretin bilgiye ve istihbarata dayanılması anlamında çok önemli bir adımdır" dedi.

Toplantıya, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, ilçe TSO başkanları ve davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!