Diş sağlığı kalp sağlığını nasıl etkiliyor?

Güncelleme Tarihi:

Diş sağlığı kalp sağlığını nasıl etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 01:53

Sağlıklı bir ağız eşittir sağlıklı bir kalp mi? Araştırmalar giderek bu soruya daha çok "evet" diyor. Kalp hastalığı dünyada ciddi bir sorundur. Zayıf ağız sağlığı da öyle. Daha iyi fırçalama ve diş ipi size daha sağlıklı bir kalp verebilir mi? Ve diş hekimleri ağzınızın içine bakarak kalp hastalığı riski altında olup olmadığınızı görebilirler mi? Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş enfeksiyonlarının ya da kistlerinin kalp sağlığı problemlerine sebep olabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

DİŞ ETİ İLTİHABI KALP VE İNME RAHATSIZLIKLARINI TETİKLİYOR

“Araştırmalar, felç rahatsızlığında rol oynayan streptococcus sanguis dâhil olmak üzere diş eti hastalıklarının neden olduğu bakterilerin kalbe yayılmış olduğunu gösteriyor. Diş eti hastalığının yokluğunda, kalpte bu bakterilerin sayısı önemli ölçüde azalmaktadır. Bazı araştırmalar diş eti hastalığından alınan bakteri sayısı arttıkça, karotid atardamarlarının da kalınlaştığını gösteriyor. Çok kalınlaşırsa kan beyne akamaz ve bu durum felce neden olabilir. Oldukça basit, vücuttaki bakteriler ne kadar çok olursa, kalp o kadar çok etkilenir. Vücutta bulunan bakteri sayısı ne kadar az ise kalp hastalığı riski o kadar düşer.”

Diş sağlığı kalp sağlığını nasıl etkiliyor

Haberin Devamı

YAŞAM BİÇİMİNİN DİŞ VE KALP SAĞLIĞI ÜZERİNDE ETKİSİ

“Diş ve kalp sağlığı üzerinde rol oynayan bakteriler kişilerin yaşam biçimlerinden kaynaklanır. Periodontal hastalığı olan insanlar genel olarak kötü sağlık alışkanlıklarına sahip olma eğilimindedir. Birçoğu sigara içiyor, muhtemelen egzersiz yapmıyor, iyi yemiyor olabilirler, bunların hepsi kalp rahatsızlığının en güçlü tetikçileridir. Ayrıca, periodontal hastalığı olan birçok insan da diyabet hastalığı da görülür, bu da kalp hastalıklarında bir başka güçlü risk faktörüdür.”

Diş sağlığı kalp sağlığını nasıl etkiliyor

DİŞ SAĞLIĞI KALP SAĞLIĞINIZI DA ARTIRIR!

“Diş eti hastalığını önleyerek kalp rahatsızlığı riskini azaltabilirsiniz. Düzenli diş bakımı ve diş hekimi ziyareti diş rahatsızlıklarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Ağız sağlığınızın tedavisine dikkat ederseniz genel sağlık durumunuz da artar. Siz de dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı, diş ipi kullanmalı, erken diş eti tedavisi için düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.”

Diş sağlığı kalp sağlığını nasıl etkiliyor
Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer

Haberin Devamı

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!