Diş Sağlığı İle İlgili Farkındalık Oluşturmak İçin Diş Fırçası Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Diş Sağlığı İle İlgili Farkındalık Oluşturmak İçin Diş Fırçası Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 08:25

DİŞ

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde ağız ve diş sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
Hastane girişine kurulan stant ile tedavi için hastaneye başvuran hastalara diş fırçası ve diş macunu verildi. Kayseri Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Tamer Şenel, ağız ve diş sağlığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, doğru alışkanlıkların kazandırılması,diş fırçalamanın önemi ve doğru diş fırçalama tekniklerini anlatmak için dişlerimi fırçalıyorum sloganıyla böyle bir kampanya başlatıldığını ve kampanyanın 3 Kasım’a kadar devam edeceğini bildirdi.
Ayrıca, Dt. Şenel çocuklarda diş fırçalamanın önemine dikkat çekerek, “Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik uygulatmak zor olabilmektedir. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır. Çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerini çok daha iyi temizlemek gerekir. Bu nedenle fırçalamadan sonra ebeveyn kontrolü daha iyi sonuç vermektedir” dedi.
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın ve kendisi de diş hekimi olan Hacılar Belediye Başkanı Dt. Doğan Ekici’de standı ziyaret ederek kampanyaya destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!