Diş Sağlığı hizmeti artık evlerde veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Diş Sağlığı hizmeti artık evlerde veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 10:38

Diş Sağlığı hizmeti artık evlerde veriliyor

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, hastaneye gelemeyecek derecede rahatsız olan hastaların diş tedavilerinin sağlanması için evlere, hastalara gidiyor.

Evde Diş Sağlığına oldukça önem verilen Merkezde, sağlık hizmeti hız kesmeden devam ediyor. Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak evlere diş sağlığı hizmeti vermeye giden ve Diş hekimi Deniz Senem Gürsoy, yardımcı sağlık personelleri Rahmi Ölekli, Ahmet Sarı ve Gürhan Pusat’dan oluşan ekibin bir sonraki durağı Menemen’e bağlı olan Asarlık Beldesi oldu. Burada yaşayan MS (Multipl Skleroz) hastası Hamide Nalbant’ın yakınlarının 444 38 33 numaralı telefonu arayarak Evde Bakım Hizmetleri Birimi’nden yardım istemesi üzerine hastanın evine giden ekip öncelikle hastanın tansiyonunu ölçüp diş muayenesi yaptı. Muayene sonrasında ise tespit edilen çürük dişin çekimi gerçekleştirildi ve hasta oldukça rahatsız olduğu diş sorunlarından kurtarıldı.Hastalarının rahatsızlığından dolayı uzun süredir diş hekimine götüremediklerini ifade eden hasta yakınları, evde bakım ve tedavi hizmeti verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Daha sonra da Menemen’de sahip olduğu bir çok rahatsızlık ve aşırı kilodan dolayı diş hekimine gidemeyen yatağa bağımlı Şerife Taş isimli hastayı ziyaret eden ekip yine yerinde müdahale ettiği hastayı sağlığına kavuşturdu. Dişi çekilen hasta uzun zamandan beri yaşadığı diş sorunundan kurtulmanın sevincini yaşarken “Evden çıkamadığım için diş doktoruna gidemiyordum. Böyle bir uygulamanın varlığını öğrenir öğrenmez aradık ve sağolsunlar hemen geldiler. Tüm doktorlarımızdan Allah razı olsun" dedi.

Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dt. Deniz Ertem, “Oluşturulan Evde Sağlık Birimi’nden faydalanmak isteyen hastalarımız 444 38 33 numaralı telefonu arayarak Evde Diş Sağlığı Hizmeti için yardım isteyebilirler. Aynı zamanda Aile Hekimlerine ya da İl Sağlık kurumlarımıza başvurarak bizlere ulaşabilirler. Böylece bizde hastanemize gelemeyen hastalarımıza ulaşmış ve tedavilerini yapmış olmanın mutluluğunu yaşamış oluruz" dedi.

“Evde Diş Sağlığı Hizmeti"nin önemine değinen İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Yeni başlayan bu hizmetimiz halkımız tarafından duyulmaya başladıkça oldukça ilgi görmeye başladı. Bu anlamda Evde Diş Sağlığı Hizmetimiz başladığından bu yana Karşıyaka, Alsancak, Bornova ve Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerimiz olarak toplam 124 hastaya evde hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Yatağa bağımlı olup hastanelerimize ve merkezlerimize ulaşamayan tüm hastalarımız bu hizmetten yararlanabilir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!