Diş hekimlerine implant eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Diş hekimlerine implant eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:53

Diş hekimlerine implant eğitimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MANAVGAT Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde (Manavgat ADSM), diş hekimlerine implant cerrahisi uygulamaları hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi uzmanı Dt. Güvenç Uz, tarafından verilen eğitime 25 diş hekimi, 1 protetik diş tedavisi uzmanı ve 3 periodontoloji uzmanı katıldı. İmplant uygulamaları hakkında bilgiler veren Dt. Güvenç Uz, implant uygulamalarının ana hedefinin her türlü dişsizliğin ve eksik fonksiyonların giderilmesi, implant tipleri ve uygulama bölgelerinin öğrenilmesi, böylece muhtemel komplikasyonların önüne geçmek olduğunu söyledi.
İmplantın tek diş, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarında uygulanabildiğini ifade eden Dt. Güvenç Uz, "İmplant sağlam, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. İmplantlar üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken en doğal yapıyı oluşturur. Eksik dişlerin tamamlanması sürecinde de, sağlıklı dişlere dokunulmamış olur. Ayrıca implant tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlü olmasından dolayı da avantajlıdır" diye konuştu.
Manavgat ADSM Başhekimi Uzm. Dt. Ali Tarakcıoğlu ise merkezde 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren implant uygulaması yapıldığını, şu ana kadar 89 hastaya 204 implant işlemi gerçekleştirildiğini ifade etti.
Başhekim Ali Tarakcıoğlu, diş hekimi ve diğer uzmanlara; dental implantlara giriş, implant tedavisinde medikal ve lokal risk faktörlerinin değerlendirilmesi, anamnez, tıbbi onam formu, anatomik yapıların değerlendirilmesi, temel anatomik risk faktörlerinin belirlenmesi, radyolojik planlama, panoramik ve tomografik görüntülerde planlama, sterilizasyon ve implant cerrahisi hazırlığı, klinik ve cerrahi ekibin hazırlanması, implant cerrahisi ve aşamaları, temel cerrahi prensipler, post-op önlemler, cerrahi sonrası takip, biyolojik ve mekanik komplikasyonlar, erken tanı konularında eğitim verildiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!