DİŞ DOSTU GIDA PEYNİR

Tüketilen yiyecek ve içeceklerden sonra şayet dişler fırça ile temizlenmez ise, ağız içi asit miktarında artış olur.

Haberin Devamı

Bu asidik ortam, dişin mine tabakasının bozulmasına ve çürük oluşumuna sebebiyet verir. Yemeklerden sonra peynir tüketilmesi, ağızdaki asit oluşumunu önlemekte ve tükürük salgısını yapılan araştırmalar; peynir tüketiminin, ağız sağlığını yakından etkilediğini ortaya koymuştur. Yatmadan önce ve ara öğünlerden sonra tüketilen peynirin, dişlerin çürüğe karşı direncini arttırmaktadır. Peynirin tükürük salgısını arttırması nedeniyle de çürük oluşumunu önleyici etkisi vardır.

ASİT OLUŞUMUNU ÖNLÜYOR

Bir parça peynir, içeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor mineralleri ve suda eriyen B2 maddesi aracılığıyla asit oluşumunu önleyerek, çürümeye karşı dişleri korur. Peynir tüketimini arttırarak, dişlerimizi koruyabilir, çürümeleri önleyebiliriz. Sağlıklı bir ağız, diş ve kemik yapısı için protein, kalsiyum gibi maddeleri içeren besinlerin yeterli alınması gerekir. Peynir, içinde barındırdığı bu maddeler nedeniyle iyi bir diş dostu gıdadır.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUKTAN İTİBAREN TÜKETİLMELİ

Kalsiyum, mineral, protein bakımından zengin olan peynir tüketimi, ağız ve diş sağlığını olumlu etkiler. Peynirin, çocuk yaşlardan itibaren düzenli tüketilen besinler arasında mutlaka yer alması gerekmektedir. Gün içinde ve ara öğünlerde tüketilen yiyeceklerden sonra, diş fırçalama olanağı her zaman olmayabilir. Bu durumda bir parça peynir yiyerek, diş çürümesi engellenebilir. Ayrıca peynir, diğer gıdaların sindirilmesine de yardımcı olur. Sağlıklı ve aydınlık günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları