'Direnenler var, doğrudan ateş edin

Güncelleme Tarihi:

Direnenler var, doğrudan ateş edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 21:15

Darbe girişimi sırasında Çengelköy'ü kontrol altına almak isteyen bir komutanın konuşmalarına ilişkin ses kaydı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz akşamı Çengelköy'de vatandaşlarla karşı karşıya gelen askerlerin konuşmaları, bir vatandaş tarafından kaydedildi. 

Ses kaydından, evlerine giderken askerle karşılaşan vatandaşların geçişlerine izin verilmediği, askerlerin vatandaşlardan ellerini kaldırıp hizaya geçmelerini istediği anlaşılıyor.

Bazı vatandaşların ağladığı duyulan ses kaydında, sela verilmeye başlanmasının ardından komutanın "İlk defa ihanet ettiniz, ondan sonra bu hale geldik. İki yıldır her gün beş tane, on tane asker şehit olurken ne yapıyorsunuz? Biz de işte onun gereğini yapıyoruz" dediği işitildi.
Bir süre sonra tekrar sela verilmeye başlanması üzerine komutan, şu ifadeleri kullanıyor:

"Bakın şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz? Yine Allah, kitap diyerek insanları galeyana getirmeye çalışıyorlar. Şu güzelim ecdadın bıraktığı memleketi ne hale getirdiler. Ama görmediniz? Aslında belayı kendiniz istediniz. Allah affetsin... Şu an Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti yönetimine el koymuştur."

Haberin Devamı

SÖZ DİNLEMEYEN CEZALANDIRILIR

Komutanın, askerlerin sözünün dinlendiği sürece herkesin güvende olacağını aktardığı kayıtta, söz dinlemeyenlerin ise sıkıyönetim yasalarıyla cezalandırılacağı belirtiliyor.

DİRENEN VAR, DOĞRUDAN ATEŞ EDİN

Bir ara Beylerbeyi yolu üzerine helikopter yönlendirilmesini emreden komutanın, "Direnen kalabalık var, doğrudan ateş edilsin" ifadeleri de duyuluyor.
Kayıtta, telefonla üstüne rapor verdiği anlaşılan komutanın, Çengelköy'ün kontrol altında olduğunu aktardığı işitiliyor.

Komutanın çevresindeki askerlere de Trakya'dan birliklerin geldiğini söylediği dikkati çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!