Direksiyonda Hilal var

Güncelleme Tarihi:

Direksiyonda Hilal var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 11:06

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde, Hilal Meral Alıcı, otobüs şoförü olarak görev yapmaya başladı. En az erkek meslektaşları kadar işinin gereğini yapan Alıcı’ya, büyük ilgi gösteren vatandaşlardan kimisi nazar boncuğu takıp dua etti, kimisi de alkışlayıp öptü. Hilal Meral Alıcı ise, "Bu işi yapmamda İzmirli olmanın verdiği bir farklılık da var. İzmir’in kokusu, ruhu, havası bunda yarı yarıya etkili. Bütün kadın arkadaşları bu farkı yaratmaya davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

İzmirli kadının gücü ve kararlılığı, toplu ulaşım sektörüne de yansıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi İZULAŞ’ta, 33 yaşındaki Hilal Meral Alıcı, şoför olarak görev yapmaya başladı. Erkek mesleği olarak bilinen otobüs şoförlüğünde tabuları yıkan, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü’nden mezunu Hilal Meral Alıcı, öğrencilik yıllarında da, TIR’lara büyük merak duydu. Mezun olduktan sonra başladığı uluslararası TIR şoförlüğüne annesinin rahatsızlanması üzerine ara vermek zorunda kalan Hilal Meral Alıcı, İZULAŞ’ın düzenlediği zorlu sınavı başarıyla geçip, "İzmir’in tek kadın otobüs şoförü" olarak çalışmaya başladı.

İZMİR KADINI FARK YARATIYOR

En az erkek meslektaşları kadar işinin hakkını veren Hilal Meral Alıcı, "Tek kadın otobüs şoförü olmak omuzlarıma büyük sorumluluk yüklüyor. Gerek sınav sırasında gerekse göreve başladıktan sonra kadın olduğum için herhangi bir olumsuz tepki ya da ayrımcılıkla karşılaşmadım. En büyük desteği erkek meslektaşlarımdan görüyorum. İşin çekirdeğinden yetiştiğim için zorluk çekmiyorum. Belediyede otobüs kullanmam, kadınların da her işi gururla ve büyük başarıyla yapacaklarının göstergesi. Tabii bu işi yapmamda İzmirli olmanın verdiği bir farklılık da var. İzmir’in kokusu, ruhu, havası bunda yarı yarıya etkili. İzmirli olmak fark yaratır, bütün kadın arkadaşları bu farkı yaratmaya davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

YOLCULARDAN NAZAR BONCUĞU GELDİ

Yolculardan da çok olumlu tepki aldığını anlatan Hilal Meral Alıcı, "Otobüsüme binen yolcular, kadın şoför görünce önce şaşırıyor, sonra da gelip tebrik ediyorlar. Onların olumlu tepkileri motivasyonumu artırıyor. Nazar boncuğu takan da oluyor, ’nazar değmesin’ diye dua eden de. Özellikle kadın yolcular sarılıp öpüp tebrik ediyorlar. Otobüse binmeseler bile yolda alkışlayanlar bile var" dedi. Alıcı’nını kullandığı otobüse binen yolculardan Salih Çapacı, "Birçok sektörde olması gereken bir uygulama. Kadınlara meslek hayatında öncelik tanınması gerekiyor. Görünce çok mutlu oldum, umarım diğer sektörlere de örnek olur. Çoğalmasını istiyorum. Demokrat İzmir’e yakışan demokrat bir uygulama" dedi. Müfide Öztürk, "Kadın şoförü görünce ilk önce çok şaşırdım. İzmir kadını her zaman cesur ve başarılıdır. Sayısının daha fazla olmasını istiyorum" sözleriyle düyüncelerini anlattı. Nilüfer Arısoy ise, "Kadınları böyle mesleklerde görmek çok güzel. Hemcinsimizin kullandığı otobüse binince kendimizi daha güvende hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!