Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? Direksiyon sınavından geçmek için kaç puan almak gerekiyor?

Güncelleme Tarihi:

Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak Direksiyon sınavından geçmek için kaç puan almak gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 19:49

Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak sorusu binlerce sürücü adayı tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. 10 Ağustos Perşembe günü açıklanan ehliyet sınav sonuçlarının ardından, direksiyon sınavına girmeye hak kazanan adaylar, sınavın gerçekleşeceği tarihi araştırmaya başladılar. Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Peki, direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? Direksiyon sınavından geçmek için kaç puan almak gerekiyor?

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı sonuçları ardından gözler direksiyon sınavına çevrildi. Bu yılın üçüncü sınavı olan MTSAS-3 10 Ağustos Perşembe günü açıklandı. Peki direksiyon sınavına girmek için kaç puan gerekiyor? Geçer not alan sürücü adaylarının gireceği direksiyon sınavı ne zaman? İşte detaylar!

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracın çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir.

Haberin Devamı

EHLİYET SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden ehliyet sınav sonuçlarına dair bir açıklama yapılmadı ancak birçok sürücü kursu sonuçları sms yoluyla duyurdu. Sonuçları öğrenemeyen adaylar, eğitim aldıkları sürücü kursundan sonuçlarına ulaşabilirler.

 

BAKMADAN GEÇME!